05 Jun 2023  

KBH: Ingen skyer af betydning, 17 °C

Mangfoldigheden sejrede i Aarhus

Mangfoldigheden sejrede i Aarhus

Tirsdag, 03. april, 2012, 11:48:36

Op mod 5000 trodsede mediernes oppiskede frygt og gik på gaden for at vise deres modstand mod det had og den splittelse, som de racistiske hooligans står for.

Op mod 5000 mennesker demonstrerede i lørdags for mangfoldighed i Aarhus. Udover mange aarhusianere kom der busser fra hele landet. Det var en stor succes, mener arrangørerne.
PN

Op mod 5000 mennesker demonstrerede i lørdags for mangfoldighed i Aarhus. Det var en stor succes, mener arrangørerne.

Demonstrationen blev stablet på benene, da det racistiske Danish Defence League og deres europæiske søsterorganisationer proklamerede, at de ville demonstrere i Aarhus den 31. marts.

– Medierne har flydt over med historier om, at man skulle holde sig inden døre, med mindre man ville overfaldes, fortæller Per Nielsen fra Kommunistisk Parti i Aarhus, som har siddet med i arrangørgruppen for den antiracistiske demonstration.

– Alligevel dukkede 5000 mennesker op for at vise deres modstand mod det had og den splittelse, som de racistiske hooligans står for, siger han.

Samtidigt med at midtbyens gader genlød af festmusik og antiracistiske paroler, samlede Danish Defence League omkring 150 mennesker. De stod omringet af politi og presse i Mølleparken et stykke væk fra den store demonstration.

Det var ikke kun aarhusianere, som deltog i demonstrationen for mangfoldighed. Fra København havde en række fagforeninger og antiracistiske organisationer sendt ni busser. Derudover kom der busser med demonstranter fra Sverige, Randers, Odense og Aalborg.

Over 42 organisationer, partier, fagforeninger og indvandrerforeninger bakkede op om demonstrationen, og deri lå kimen til succes, mener Per Nielsen.

– Jeg tror, at mange har følt, at når deres fagforening går med, så kan det ikke være så farligt, forklarer han.

Formanden for 3F Transport, Logistik & Byg i Aarhus, Peter Bæk, er enig.

– Det betyder da helt sikkert noget for medlemmerne, at vi går med sådan en dag, siger han til Arbejderen.

Peter Bæk, der holdt tale ved demonstrationen, var imponeret over, at så mange var dukket op.

– Det så jo flot ud. Demonstrationen fortsatte så langt man kunne se. At der så var nogle få, der skulle lave ballade, det var selvfølgeligt lidt malurt i bægeret, men det ændrer ikke på, at vi var de mange, siger Peter Bæk og hentyder til en episode, hvor en gruppe unge forsøgte at angribe Defence League-medlemmernes demonstration med flasker og sten.

Alt dette mærkede man dog ikke noget til på Bispetorvet, hvor den antiracistiske demonstration gik over i en fredelig folkefest med musik og talere fra ind- og udland.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


03. apr. 2012 - 11:48   03. sep. 2012 - 12:37

Indland