Det har været meget uhensigtsmæssigt, at LO-familier med almindelige indtægter er blevet ramt af grænsen for, hvornår man betaler topskat.
Det har været meget uhensigtsmæssigt, at LO-familier med almindelige indtægter er blevet ramt af grænsen for, hvornår man betaler topskat. Den forhindring fjernes ved at hæve loftet for, hvornår man betaler topskat. Det ligger fint i tråd med trepartsforhandlingerne, hvor vi blandt andet skal finde veje til at øge arbejdsudbuddet. Det er vigtigt, at folk kan mærke, at de bliver belønnet, når de på sigt skal arbejde mere.
Harald Børsting, formand for LO.
FTF er tilhænger af, at vi letter skatten på arbejde. Det skal bedre kunne betale sig at arbejde. De ledige har allerede betalt en gang med halveringen af dagpengeperioden. Så ser vi hellere et lidt mindre løft af grænsen for topskatten.
Bente Sorgenfrey, formand for FTF.
Vi har i den grad brug for vækst og job. Og så er jeg ikke den, der siger nej til skattelettelser, der gavner 88 procent af vores medlemmer. Men der er ufortjente tidsler til de ledige. De er fortsat sikret stigning i indtægten, der mindst følger inflationen. Men de får en regning, de ikke har fortjent.
Poul Erik Skov Christensen, 3F's forbundsformand.
Det er en decideret skamplet på reformen, at overførselsmodtagerne igen må holde for. I forvejen reguleres indkomsterne for ledige og kontanthjælpsmodtagere lavere end for personer på arbejdsmarkedet. Nu foreslår regeringen, at for eksempel FOA’s ledige medlemmer skal af med yderligere 0,5 procentpoint, når dagpengene skal reguleres. Det er den helt gale vej.
Dennis Kristensen, forbundsformand, FOA.
Der er ingen tvivl om, at særligt et øget beskæftigelsesfradrag, men også en højere grænse for topskat, er noget, som mange af Metals medlemmer kommer til at få glæde af... Danmark har brug for, at vi alle giver en ekstra hånd, og derfor har en nedsættelse af skatten på arbejdsindkomst længe været et ønske fra vores side.
Thorkild E. Jensen, forbundsformand, Dansk Metal.
Regeringens forslag kommer både langt de fleste af vores medlemmer og samfundet som helhed til gavn. Det er grundlæggende et rigtigt godt udspil, men der er elementer, som jeg er dybt betænkelig ved.
Ole Wehlast, forbundsformand NNF
Det er altså stærkt foruroligende, at man i en skattereform, der skal få flere til at arbejde mere, samtidig foreslår en øget beskatning, der risikerer at sende flere hundrede medarbejdere ud af arbejdsmarkedet. Lønsumsafgiften er nemlig et klokkeklart incitament for virksomheder til at skære medarbejdere... Lønsumsafgiften betyder færre medarbejdere i den finansielle sektor, og dermed også færre skatteindtægter.
Kent Petersen, formand, Finansforbundet
Med dagens udspil til skattereform misser regeringen en gylden chance for at gennemføre en ambitiøs skattereform, som varigt kunne forbedre vores konkurrenceevne. Regeringen lægger op til en reform på 14,6 milliarder kroner og et øget arbejdsudbud på 14.600, og det er klart er i underkanten af det, der er brug for.
Christian Ingemann, direktør i Dansk Erhverv.
Regeringen sender et fornuftigt og klart signal med en skattereform, der medfører større arbejdsudbud og muligheder for at styrke de små og mellemstore virksomheders produktivitet. Det er dog et stort problem, at skattereformen lægger nye byrder på erhvervslivet ved at indeksregulere en række afgifter.
Niels Techen, formand for Håndværksrådet.
Et højere beskæftigelsesfradrag har den fordel, at det kommer alle beskæftigede til gode, men at det samtidig er betydeligt billigere end at sænke bundskatten. Derved målretter man skattelettelsen til dem, der faktisk er i arbejde samtidig med, at man giver folk et incitament til at komme ud på arbejdsmarkedet og tage en ekstra tørn.
Lars Andersen, direktør, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
Jeg tror, at statsministeren og resten af regeringen er fuldstændig bevidst om, at hvis de gennemfører en reform, som er så skæv, som det der ligger på bordet nu, så har jeg i hvert fald ikke fantasi til at forestille mig, hvordan vi skulle lave en finanslov sammen.
Johanne Schmidt-Nielsen, politisk ordfører for Enhedslisten.
Vi mener, det er afgørende, at vi kobler skatteaftalen sammen med regeringens 2020-plan. Regeringen har jo selv anvist i hele deres 2020-plan, hvordan vi kan lave ægte skattelettelser via nogle af reformpengene, så det er også vores tilgang til forhandlingerne.
Peter Christensen, politisk ordfører for Venstre.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278