28 Mar 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

ANALYSE: Dansk Folkeparti skifter ham

ANALYSE: Dansk Folkeparti skifter ham

Onsdag, 08. august, 2012, 16:42:19

Pia Kjærsgaards drenge, der overtager roret efter partiformandens afgang, er et magtfuldt og ideologisk firkløver.

Kristian Thulesen Dahl, der er udpeget som Pia Kjærsgaards tronfølger, er partiets kulturkæmper og arkitekten bag mange af de stramninger på udlændingeloven, der blev gennemført under VKO.
Ali Nabulsi

Nyhedsanalyse af Morten Larsen

– Tiden er inde til, at jeg lader faklen gå videre, så en ny generation kan tage over, lød Pia Kjærsgaards begrundelse, da Dansk Folkepartis ubestridte leder igennem samtlige partiets foreløbig 17 år i morges meddelte, at hun stopper som formand for partiet.

LÆS OGSÅ: "Sssh... Her er citaterne, Pia K. ikke vil huskes for"

Den nye generation, som Pia Kjærsgaard henviser til, er et magtfuldt firkløver bestående af Morten Messerschmidt, Peter Skaarup, Søren Espersen, og Kristian Thulesen Dahl, som Pia Kjærsgaard peger på som sin tronfølger.

Dahl – Arkitekten bag stramningerne

Kristian Thulesen Dahl var med til at stifte Dansk Folkeparti i 1995 sammen med Pia Kjærsgaard.

Han har været partiets magtfulde gruppeformand.

Herudover er han finansordfører under den borgerlige regering. Her var Dansk Folkeparti fast støtteparti, og det blev belønnet.

Det var Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl, der år efter år i 00’erne forhandlede en række forlig hjem med de borgerlige, og fik en lang række udlændingestramninger igennem mod at stemme for Venstre og Konservatives skattelettelser i finansloven.

Blandt de stramninger,  som Thulesen Dahl har forhandlet på plads i Finansministeriet er: Indvandringsprøve, medborgerskabsprøve, pointsystem, krav om en bankgaranti på 100.000 kroner for danskere, der vil giftes med en udlænding og bor her, og 28 års-reglen.

Alt sammen regler, der har gjort det sværere for udlændinge og flygtninge at få familiesammenføring og permanent opholdstilladelse i Danmark.

Stramningerne er ikke grebet ud af den blå luft: I 2008 indrømmede Thulesen Dahl at "på mange stræk er vi antimuslimer."
Thulesen Dahl er i høj grad partiets kulturkæmper.

I 2009 gav han et ærligt interview til Vejle Amts Folkeblad: Her taler han for at forbyde tørklæder i Danmark i det offentlige rum. Herudover skal sagsbehandlere kunne forbyde familier at se arabisk fjernsyn, og kunne tvangsforflytte familier væk fra ghettoområder.

Dansk Folkepartis kronprins har lært, at man skal passe på med politiske løfter: I 2010 forsikrede han, at Dansk Folkeparti "under ingen omstændigheder støtter  reformer, der skærer i efterlønnen." Kort efter indgik Dansk Folkeparti et forlig med regeringen der  – stort set – afskaffer efterlønnen.

Islam-bekæmperen Messerschmidt

Morten Messerschmidt sad i Folketinget fra 2005 til 2009, hvor han blev valgt til EU-parlamentet for partiet.

Han gjorde sig uheldigt bemærket, da han i Tivoli i 2007 sang en nazisang og heilede. Skandalen fik Messerschmidt til at melde sig ud af partiet. Kort efter meldte han sig ind igen.

Messerschmidt er kendt for sine islam-fjendske udtalelser. Han kalder det et "ubestrideligt faktum, at islam er rekrutteringsideologi for terrorisme, som har opbagning i brede muslimske kredse."

Det er på grund af islam-fjendske udtalelser som denne, at den norske massemorder, Breivik henviste til Messerschmidt som inspiration i sit manifest.

Messerschmidt kræver blandt andet forbuddet mod peberspray ophævet, så danskere kan "forsvare sig, fordi mennesker med en fremmed baggrund, fremmede moralbegreber og en fremmed kultur har skabt et mere råt og brutalt miljø."

Han var næstformand for Dansk Folkepartis Ungdom da de i 2001 indrykkede en annonce i bladet Studiemagasinet med teksten:

"Massevoldtægter, Grov vold, Utryghed, Tvangsægteskaber, Kvindeundertrykkelse, Bandekriminalitet: Det er, hvad et multietnisk samfund tilbyder os."

Annoncen var forsynet med et billede af tre unge, lyshårede piger med underteksten "Danmark i dag." Ved siden af ses et billede af tre hætteklædte, blodplettede mænd, som fremviser Koranen med underteksten "Danmark om 10 år."

Østre Landsret idømte i maj 2003 Morten Messerschmidt og tre øvrige daværende medlemmer fra hovedbestyrelsen i Dansk Folkepartis Ungdom 14 dages betinget fængsel for overtrædelse af racismeparagraffen.

Espersen – for Israel

Søren Espersen er tidligere medlem af den højreradikale forening, Den Danske Forening, og har skrevet flere indlæg i foreningens blad "Danskeren."

Som udenrigsordfører for Dansk Folkeparti har han blandt andet gjort sig bemærket ved at være en varm forsvarer af Israel og tale ivrigt imod oprettelsen af en palæstinensisk stat.

På PET’s ekstremismekonference i 2009 gjorde han det klar, at han mener at "islam er det største problem i verden."

Privat er Søren Espersen gift med Yvette Espersen.

Hun ejer reklamebureauet Apple Farm Grafik og Reklame, der står bag Dansk Folkepartis annoncer, kampagnebrochurer og valgvideoer.

Hun er desuden webmaster på de proisraelske hjemmesider Israel-info.dk og Support-israel.dk.

Skaarup – den retspolitiske strammer

Peter Skaarup er Dansk Folkepartis næstformand.

Han erklærer sig åbent klar til at: "… begrænse – hvis ikke helt stoppe – indvandringen fra ikke-vestlige lande. Den er en møllesten om vores økonomi."

Som partiets retsordfører har han i årevis kæmpet for hårdere straffe.

Han begrunder strengere straffe med at der skal sættes hårdt ind mod "meget voldsomme muslimsk dominerede indvandrerbander."

Retsordføreren bakker op om den tidligere regerings bandepakke fra 2009, der strammer Udlændingeloven, så udlændinge, der har fået en ubetinget dom for vold, tilskyndelse af forbrydelser eller for at bære kniv »som udgangspunkt« skal udvises.

Skaarup er klar til at gå endnu videre, og kræver nu at bandemedlemmer skal kunne udvises – selvom de ikke er dømt for noget som helst.

Han forventer, at mellem 50 og 100 bandemedlemmer kan udvises. Tidligere professor i strafferet Vagn Greve fra Københavns Universitet mener forslaget strider mod "enhver form for retsstatstankegang."

Ændrer ikke kurs

Selvom en ny generation altså nu sidder for bordenden i Dansk Folkeparti, ændrer partiet ikke kurs.

Det understreger den afgående formand i Berlingske Tidende: "Det vil være nøjagtigt det samme Dansk Folkeparti, som folk kender. Sådan skal det være – med en stram udlændingepolitik."

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


08. aug. 2012 - 16:42   03. sep. 2012 - 12:37

Indland