20 Jul 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Det er også vores OK18

Blogs

Helene Glundholt
Formand for EEO, Erhvervsskolernes ElevOrganisation, 2016-2018
Født i 2005. Valgt som formand for Erhvervsskolernes ElevOrganisation, EEO, november 2016.
Blogindlæg af Helene Glundholt

DEL DETTE BLOGINDLÆG

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Tirsdag, 20. marts, 2018, 05:48:40

Det er også vores OK18

De krav lærere stiller, handler også om vores undervisningsmiljø og fremtidige arbejdsmarked. Derfor har væres lærere EEO's fulde opbakning ved OK18.

Den seneste tid har overenskomstforhandlingerne skabt debat, vrede, forvirring og ikke mindst noget at snakke om i frokostpauserne, til fyraften eller derhjemme i stuerne i hele Danmark.

Det handler om tid til forberedelse af undervisningen og om gode arbejdsvilkår generelt.

Det er derfor heller ikke gået vores næser forbi i Erhvervsskolernes ElevOrganisation (EEO), at vores lærere også står for skud, hvis arbejdsgivernes varslede storlockout bliver en realitet. Men der skal ikke herske tvivl om, at vi står klar til at støtte enhver handling og et hvert krav, vores lærere stiller – det handler nemlig også om vores undervisningsmiljø og fremtidige arbejdsmarked!  

Når snakken går i hverdagen på skolerne, er det for os elever ikke kun eksamen, svendeprøve eller hverdagen i klassen, der er altafgørende i forhold til forhandlingerne. Forhandlingerne handler nemlig også om, at vores lærere skal have et godt og rummeligt arbejdsmiljø. Det handler om tid til forberedelse af undervisningen og om gode arbejdsvilkår både i pauserne og i undervisningen.

Rollemodeller og forbilleder

På en ungdomsuddannelse er det lærerne, der er vores rådgivende faktorer. Det er dem, der skal lære os, hvad der er op og ned og i høj grad også forberede os på fremtidens arbejdsmarked. Det er vores lærere, der giver os redskaber til at fordybe os i undervisningen og ude i værkstederne. Men ikke mindst, så er lærerne også forbilleder og rollemodeller. De skal lære fra sig. De skal uddanne os til at blive dygtige faglærte og studenter. Derfor er det vigtigt, at vi kan mærke et engagement, når vi møder til undervisning eller arbejde i værkstederne. Det er vigtigt, at lærerne kan smide, hvad de har i hænderne, når vi mangler hjælp og rådgivning. Derfor er det også vigtigt for os, at deres vilkår er i orden, så de kan fokusere på deres hverdag og arbejde uden bekymring.

Vi støtter lærernes kamp

For os er det vigtigt, at lærere ved, at vi støtter dem i deres kamp for bedre arbejdsvilkår. Det er også vores fremtidige arbejdsmarked, men inden vi når så langt, er det vigtigt for os at vise vores støtte, fordi de er vores lærere og fortjener en fair forhandling. Vi ved med sikkerhed, at vores lærere finder en løsning i forhold til både undervisning, eksamener og svendeprøver, hvis konflikten skulle ramme i disse tilfælde. Derfor er vi også klar til at støtte op, ikke for bare at "pjække", men for vores læreres skyld og vores egen.

I EEO har vi et håb om, at vi alle kan stå sammen nu og kæmpe for de rettigheder og arbejdsvilkår, vores lærere fortjener, og at vi alle kan støtte hinanden, både som elever og lærere, men også andre steder på det danske arbejdsmarked.

EEO håber på en fair OK18, så vi kan få en OK-Undervisning og få de bedste uddannelser.