Protester mod regeringens politik
Blogs

Protester mod regeringens politik
Der er gang i protesterne mod regeringens politik. I dag samles 3400 tillidsfolk i Odense for at styrke velfærdskampen. I morgen demonstrerer studerende og elever i fire byer. Og de reformramte er også på barrikaderne.
Regeringen vil være i kraftig modvind, når der i morgen er åbningsdebat i Folketinget. Den vil ikke bare møde politisk modstand ved debatten i folketingssalen, men vil også kunne notere sig, at både de uddannelsessøgende og store dele af fagbevægelsen for alvor er ved at organisere en bevægelse for en anden politik.
Skal vi skabe håb om forandring, må talen være klar.
Det kommer stærkt til udtryk, når organisationerne bag Danmark for Velfærd i dag samler flere tusinde tillidsfolk til stormøde i Odense.
Et møde, der utvivlsomt vil være præget af en massiv kritik af regeringens politik, men som tegner særlig interessant, fordi indkalderne samtidig lægger vægt på, at der skal kigges fremad og formuleres krav til den velfærd, der skal bære i fremtiden. En velfærd, der værner om den enkelte og sikrer tryghed i hverdagen.
Uddannelsesdemoer
Mens Danmark for Velfærd med sit stormøde i dag kan være med til at varme op til Folketingets åbningsdebat, har Uddannelsesalliancen mellem elev- og studenterbevægelsen og en række fagforbund timet deres initiativer, så budskabet om bedre uddannelser kan høres i morgen ved demonstrationer i landets fire største byer.
Også her vil der utvivlsomt både blive protesteret mod nedskæringer og besparelser og peget fremad mod en anden uddannelsespolitik, hvor kvaliteten af uddannelserne kommer i højsædet, og hvor de studerende får en SU, de kan leve af.
De aktuelle initiativer fra fagbevægelsen og de uddannelsessøgende kommer i en situation, hvor der spirer bevægelser frem på mange områder. Det er ikke mindst imponerende, at det har været muligt at skabe en stærk bevægelse blandt de mange reformramte.
Protesterne mod reformerne har fået ekstra styrke af opbakningen fra landets handicaporganisationer og et stort antal faglige organisationer, der har samlet sig om at formulere krav om markante ændringer af førtidspensions- og fleksjobreformen, der har haft så dramatiske konsekvenser for tusindvis af mennesker, siden den blev vedtaget på initiativ af den daværende SRSF-regering i 2012.
Mobilisering for en anden politik
I Enhedslisten glæder vi os over de mange og forskelligartede initiativer, der forener protesterne med krav om en anden politik. For forandring skal der til. Ikke bare på ansigter og navne på dem, der sidder på ministertaburetterne, men først og fremmest på politikkens indhold.
Skal der skabes mobilisering for at vælte Løkke-regeringen, er det nødvendigt, at der også skabes håb om, at en anden politik er mulig. Partierne i oppositionen må lytte til de krav og forslag, der rejses af de mange bevægelser, og melde klart og konkret ud, hvilken politik man vil føre efter et valg.
Det er en håbløs strategi at lurepasse og snakke med uld i mund, som vi har oplevet S-ledelsen gøre det på spørgsmål om at fjerne kontanthjælpsloftet og rulle regeringens bebudede skattelettelser tilbage. Skal vi skabe håb om forandring, må talen være klar.