Op mod 25.000 børn og unge valgt i fredags at gå i klimastrejke. Det skete i 37 byer i Danmark, Grønland og Færøerne, hvor der blev afholdt over 40 strejker.
De omfattende strejker, der bare vokser og vokser, viser, at der er en kæmpe appetit blandt børn og unge for en ambitiøs klimapolitik nu.
Sussi Lillelund, pressekoordinator
Samme dag var der mere end 2100 strejker i over 125 lande i verden, skriver hjemmesiden klimastrejke.org, der samler de lokale klimastrejker.
Siden de første klimastrejker blev afholdt i november, er antallet af byer, hvor der strejkes, mere end fordoblet – fra seks i november til 12 i februar til denne gang 37.
>> LÆS OGSÅ: Klimastrejker i 28 byer over hele Danmark
Målet med strejkerne er at få politikerne til at overholde Paris-aftalen, der skal holde den globale temperaturstigning på under to grader. Den næste internationale klimastrejke finder sted den 24. maj.
Udover strejkerne er flere hundrede unge gået i gang med at skrive klimabreve til den kommende statsminister.
– De omfattende strejker, der bare vokser og vokser, viser, at der er en kæmpe appetit blandt børn og unge for en ambitiøs klimapolitik nu. Der er kommet en ny generation, der ikke forstår, hvorfor politikerne ikke har gjort noget, sagde Sussi Lillelund i sidste uge til Arbejderen.
Hun er aktiv i Den Grønne Studenterbevægelse, der tog initiativ til de første klimastrejker herhjemme. Og så er hun pressekoordinator for klimastrejke-bevægelsen og med til at drive klimastrejke.org, der samler de lokale klimastrejker.
De unges klimastrejker blev bakket op af 13 organisationer. Det er blandt andre Danmarks Naturfredningsforening, NOAH Friends of the Earth Danmark, Greenpeace og Økologisk Landsforening.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278