På rekordtid er det lykkedes for bevægelsen Almen Modstand at nå i mål med deres borgerforslag om at afskaffe ghettoloven og ghettolisterne.
Politikerne må beslutte sig for, hvilken side de står på, lejernes eller investorernes?
Fatma Tounsi, Almen Modstand
"VI GJORDE DET! Med borgerforslaget sender vi en stærk appel til politikerne på Christiansborg om, at de skal give de almene beboere deres rettigheder tilbage, at de skal sætte en stopper for tvangsflytningerne, diskriminationen og racismen ved ghettolovgivningen, og at de kan skabe et inkluderende samfund, hvor der er plads til os alle", skriver Almen Modstand på Facebook.
– Det flotte resultat er udtryk for, at vi har et fantastisk momentum lige nu. Flere og flere ser, at almene boliger er løsningen – ikke problemet, at vi skal have flere almene boliger – ikke færre, at almene boliger er den blandede by, hvor alle kan bo uanset alder og indkomst, at det er menneskers hjem, og at alle har ret til at blive boende, siger Jean Thierry til Arbejderen.
Han er aktiv i Almen Modstand og blandt initiativtagerne til borgerforslaget.
Politikerne må lytte
En af de mange aktive, der har kimet på dørklokker og samlet underskrifter på gader og stræder, er Fatma Tounsi, der også er aktiv i Almen Modstand.
– Det viser, at der er stor opbakning til vores sag i befolkningen. Det er udtryk for, at mange danskere – uanset om de bor i en af de såkaldt hårde ghettoer eller ej – godt kan sætte sig ind i, at det er et stort indgreb at smide folk ud af deres hjem og at rive fungerende boliger ned, siger Fatma Tounsi til Arbejderen.
Nu håber hun, at politikerne vil benytte sig af den ekstra chance, de nu får, til at genoverveje ghettoloven og ghettolisterne.
– De burde lytte til alle dem, der har skrevet under, og til alle de beboere, der har råbt op og gjort modstand. Hvis de kigger tilbage i historien, vil de se, at indgreb mod lejere skaber modstand, og at lejere bliver ved, indtil de vinder. Vi stopper ikke, før vi har vundet byen tilbage til mennesker fra de private investorer. Politikerne må beslutte sig for, hvilken side de står på, lejernes eller investorernes?
Vild slutspurt
Den 1. december havde 24.000 skrevet under på borgerforslaget, der har deadline den 13. december.
Der skulle altså på mindre end to uger skrabes 26.000 underskrifter sammen, for at borgerforslaget kunne nå de nødvendige 50.000 underskrifter, det kræver at få et forslag taget op i Folketinget.
Men Almen Modstand skulle kun bruge en uge. Tirsdag ved middagstid meddelte Folketingets Administration, at Almen Modstands borgerforslag har nået 50.000 underskrifter.
Du kan dog stadig nå at vise din opbakning ved at skrive under på Almen Modstands borgerforslag.
Folketinget vedtog i 2016, at hvis en eller flere borgere kan samle 50.000 underskrifter i løbet af 180 dage, skal Folketinget behandle deres forslag som et beslutningsforslag i Folketinget.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278