19 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Antorini inviterer til revolution

Ny kurs for folkeskolen:

Antorini inviterer til revolution

Børne- og undervisningsministeren vil sammen med lærere og pædagoger bryde den negative sociale arv uden at tilføre børne- og ungeområdet ekstra penge.

Christine Antorini rejser i øjeblikket landet rundt til stormøder om Ny Nordisk Skole. Her fra det første møde i Ishøj. Aage Christensen
1 af 1

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini opfordrer pædagoger, lærere og andre til at være med til at lave revolution på børne- og ungdomsområdet.

- Ny Nordisk Skole er mere end et eksperiment, det er faktisk en revolution, erklærer ministeren.

Det er torsdag den 6. september og vi er til stormøde i Ishøj om Ny Nordisk Skole. Det er det første af otte stormøder om Ny Nordisk Skole, som Børne- og Undervisningsministeriet arrangerer rundt omkring i landet. 300 lærere, skoleledere, pædagoger og andre fagfolk er mødt frem.

En skyhøj faglighed er vigtig, men vores børn skal også blive til livsduelige mennesker. Christine Antorini

Ny Nordisk Skole er et forandringsprojekt for dagpleje, vuggestuer, børnehave, fritidsordninger, folkeskoler og ungdomsuddannelser. Målet med projektet er at fremme de bedste nordiske erfaringer i arbejdet med børn og unge for at mindske den sociale arv og skabe livsduelige unge, der er i stand til at gennemføre en uddannelse.

- Vi politikere kan lave love og bekendtgørelser, men en revolution er ikke noget, som kommer fra oven. Det er noget vi gennemfører sammen, siger Christine Antorini.

Hun fremhæver den nordiske pædagogiske tænkning, som lægger vægt på både faglige, personlige og sociale kompetencer.

- En skyhøj faglighed er vigtig, men vores børn skal også blive til livsduelige mennesker. Fællesskaber er vigtige, børnefællesskaber giver en tryg god social base, al erfaring viser, at når man får et miks af børn med forskellig baggrund betyder det, at alle bliver dygtige, siger Christine Antorini.

Hun nævner pædagogiske dagtilbud, erhvervsskoler, elevdemokrati og forældreinddragelse som vigtige hjemlige værdier, men understreger samtidig, at selvom der er meget, Danmark er god til, er der også problemer.

- Vi er desværre ikke særlig gode til at bryde den negative sociale arv sammenlignet med de andre nordiske lande. 15 procent af de unge, som forlader folkeskolen, er funktionelle analfabeter. Det er ikke godt nok. Vi skal finde ud af, hvordan vi kan gøre ting anderledes, uden at vi nødvendigvis får flere penge eller ny lovgivning., erklærer ministeren.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


14. sep. 2012 - 17:00   14. sep. 2012 - 17:00

Ny Nordisk Skole

ur@arbejderen.dk