260 boliger i Mjølnerparken skal sælges til private. Det besluttede Bo-Vitas repræsentantskab på et ekstraordinært møde tirsdag.
Det er der ikke meget "udviklingsplan" over. Det er en "afviklingsplan".
Muhammad Aslam, beboerformand i Mjølnerparken
I alt deltog 30 personer på repræsentantskabsmødet, der godkendte den såkaldte udviklingsplan, som samtlige boligselskaber på regeringens "ghettoliste" skal sende til boligminister Ole Birk Olesen. Planen skal gøre rede for, hvordan boligselskabet og kommunen vil leve op til kravet om, at almene familieboliger skal reduceres til under 40 procent.
Fra Mjølnerparken deltog tre repræsentanter, heriblandt Mjølnerparkens beboerformand, Muhammad Aslam.
Bo-Vitas Plan trumlet igennem
Han er rystet over mødet og måden, han oplevede, at beslutningen blev taget på.
– Vi fik ikke lov til at stille ændringsforslag. Vi fik at vide, at det var Bo-Vitas plan, der skulle fremlægges. Vi fik heller ikke lov til at fremlægge vores alternative plan, hvor vi kommer med konkrete idéer til, hvordan man kan ommærke boliger stille og roligt og bevare dem almene og på kommunale hænder i stedet for at sælge, fortæller Muhammad Aslam til Arbejderen.
>> LÆS OGSÅ: Mjølnerparken fremlægger sin egen plan
– Det er en ommer. Hvis man vil træffe så vigtig en beslutning som at sætte folk ud fra deres hjem, så må alle materialer og fakta være sendt ud på forhånd, så vi kan træffe beslutningen på et oplyst grundlag.
Hvis de to boligblokke bliver solgt, så vil der ikke være meget tilbage af Mjølnerparken, mener Muhammad Aslam.
– Det vil splitte hele Mjølnerparken ad. Jeg forventer, at målet er at nedlægge Mjølnerparken som afdeling i boligselskabet. Det er der ikke meget "udviklingsplan" over. Det er en "afviklingsplan".
Salget rammer blandt andre et aktivt seniorfællesskab i Mjølnerparken.
– Vi har et fantastisk seniorfællesskab i Mjølnerparken bestående af en masse dejlige mennesker, der lægger en masse energi i at gøre noget socialt og for integration i vores område. De går forrest, når der skal arrangeres dimittend-fester for vores unge og arrangeres julefester og eidfester. Men seniorbofællesskabets lejligheder er blandt dem, der nu er sat på salgslisten, konstaterer formanden for Mjølnerparken.
19 stemte for Bo-Vitas salgsplan. 10 stemte imod. 1 undlod at stemme.
Bo-Vita indrømmer utryghed
Formand for Bo-Vita, Jan Hyttel, er enig i, at beboerne bliver bragt i en utryg situation.
– Jeg er klar over, at nogle af de mennesker, der har boet i Mjølnerparken i mange år, bliver bragt i en meget utryg situation på grund af den her lov, lød det fra Bo-Vitas formand på mødet.
Han uddyber:
– Det vil altid være en belastning at skulle flytte fra en bolig og et område, man holder af, men via en understøttet og omsorgsfuld genhusning vil vi gøre alt for at sikre en god og tryg tilværelse i de nye afdelinger, både for den som flytter og for de nye naboer. Jeg vil på organisationsbestyrelsens vegne bede om jeres opbakning til at gennemføre udviklingsplanen.
– Selvom vi fra Bo-Vita tidligere har sagt, at vi synes, loven er både brutal og sjusket, så er den vedtaget af et bredt flertal i Folketinget, og vi har som boligorganisation en pligt til at føre loven ud i livet. Derfor har vi sammen med Københavns Kommune arbejdet hårdt i mange måneder for at lave den udviklingsplan, forklarede Jan Hyttel.
Udviklingsplanen skal nu godkendes i Københavns Borgerrepræsentation og derefter sendes til godkendelse i Transport- Bygnings- og Boligministeriet, inden den træder i kraft.
Beboere mødes
Fredag klokken 18 mødes beboerne til stormøde i Mjølnerparkens fælleshus.
– Vi har besluttet at indkalde alle beboere i Mjølnerparken til et orienteringsmøde. Folk er meget frustrerede. Det kan jeg godt forstå. De bliver revet væk fra deres skole, kammerater og netværk og kastet rundt i byen. Det er frygteligt, at vores boligselskab og politikerne er klar til at tvangsflytte mennesker i dagens Danmark, siger Muhammad Aslam.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278