For første gang nogensinde kan det ende med, at der ikke bliver indgået en aftale med staten om kommunernes økonomi.
Det skriver TV2, der har spurgt og fået svar fra 759 ud af landets 2.444 byrådspolitikere.
Det med at sende pengene retur er at spille med blind makker, for vi skal finde pengene uanset hvad.
Benedikte Kiær (K)
53,5 procent af dem svarer, at de hellere vil undlade at indgå en aftale end acceptere regeringens omprioriteringsbidrag, der tvinger kommunerne til at skære én procent af budgetterne årligt til og med 2019.
Lokalpolitikerne lader sig ikke formilde af, at regeringen har lovet, at pengene fra omprioriteringsbidraget ryger retur til kommunerne.
En af dem, der er yderst kritisk over for omprioriteringsbidraget og vil helt af med det, er Helsingørs borgmester, den tidligere socialminister Benedikte Kiær (K).
– Det med at sende pengene retur er at spille med blind makker, for vi skal finde pengene uanset hvad. Vi skal lave besparelserne – i Helsingør på omkring 30 millioner kroner – så vi er inde og høvle af budgetterne, siger hun til TV2.
Størst skepsis blandt S, SF og Ø
Den største skepsis mod omprioriteringsbidraget findes blandt politikerne fra Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten, men også fra regeringspartiets egne partifæller lyder der kritik.
– Vi bliver ikke kompenseret fuldt for flygtningeudgifterne. Det går ud over kernevelfærden, og det vil det blive ved med at gøre, hvis man bliver ved med at tage en procent af vores budgetter, siger Claus Bloch, der sidder i byrådet for Venstre i Skanderborg til TV2.
Han får medhold af den ene af to Venstre-politikere i Gentofte, Louise Feilberg Levy.
– Det er en kæmpe udfordring. Det er ligegyldigt, om man er byrådsmedlem i Gentofte eller Guldborgsund. Det er svært for os at prioritere, og det er svært at få økonomien til at hænge sammen. Omprioriteringsbidraget gør det kun endnu værre. Vi mener, det er os, der er bedst til at styre, hvad pengene skal bruges til, siger hun.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278