15 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

En markant formand stopper

Farvel til Henning Truelsegaard

En markant formand stopper

Begreber som solidaritet, demokrati og aktivisme er aldrig blevet umoderne i BUPL Århus med Henning Truelsegaard som formand. I dag onsdag siger fagforeningen farvel ved en reception.

Henning Truelsegaard holder tale under strejken i 2008.
FOTO: PN
1 af 1

Efter 32 år i pædagogernes tjeneste stopper Henning Truelsegaard den 30. juni som formand for BUPL Århus. Han ønsker at give plads til nye kræfter.

Det betyder farvel til en markant formand, der har stået i spidsen for gode arbejdsvilkår for pædagogerne og også gode opvækstvilkår for børnene og de unge. Henning har altid set begge dele som vigtige for pædagogernes fagforening at tage sig af.

Henning arbejdede som pædagog fra midten af 70'erne til 1982, hvor han blev valgt som faglig sekretær i BUPL Århus. I 1992 blev han formand, og har været det siden.

Henning er en skarp strateg og en hamrende god forhandler, der tør erklære sin uenighed.

Begreber som solidaritet, demokrati og aktivisme er aldrig blevet umoderne i BUPL Århus med Henning som formand. Han har altid forbundet den lokale pædagogpolitiske dagsorden med den landspolitiske velfærdsdagsorden.

Han har forstået, at skal man forandre det lokale, så skal man også blande sig i samfundsdebatten om velfærden i Danmark, fordi både regeringen og EU er med til at sætte dagsordenen i Aarhus.

Henning har turdet gå imod strømmen og har været en kritisk vagthund i forhold til de rammer, regering og byråd sætter for pædagogernes arbejde og børnenes forhold.

Han er en skarp strateg og en hamrende god forhandler, der tør erklære sin uenighed. Han har aldrig været en medløber, men er gerne gået fra forhandlingsbordet igen og igen. Vedholdende og stædig for at få det allerbedst opnåelige resultat. Upåvirket af om magthaverne afventede et resultat. Han har stået ved de forhandlingsresultater, der er opnået, og har også stillet op til den utilfredshed, der få gange er fulgt med.

Henning har desuden som den første ikke-socialdemokratiske formand for den Kommunale Fællesrepræsentation i Aarhus (DKF) haft stor betydning i forhold til at opbygge DKF som en handlekraftig organisation og været med til at sætte aktiviteter i gang på tværs af de offentlige fagforeninger i Aarhus. Målet har altid været at skabe trivsel, gode arbejdsvilkår og et godt arbejdsmiljø for de offentligt ansatte og at forsvare en god offentlig sektor, som fællesskabet har kontrol over.

Med rygsækken fuld af 70´erne, har det været et must for Henning, at pædagogerne er involveret i fagforeningens arbejde. Ved at sikre sammenhold, gerne i alliance med forældre og andre fagforeninger og organisationer, har Henning været med til at løfte BUPL Århus ud af 70´erne og ind i 10´erne.

Der er reception for formanden i BUPL´s lokaler i Mindegade 12, Aarhus, onsdag den 4. juni klokken 15-19.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


03. jun. 2014 - 16:02   04. jun. 2014 - 09:50

Navnestof

af Vibeke Sørensen