Det er så herligt, at vi for en gangs skyld ikke bliver skældt ud, men bliver mødt med tillid og tiltro til vores faglige kvaliteter.
Sådan lyder den enslydende reaktion fra de lærere, Arbejderen har talt med, efter torsdagens stormøde i Ishøj om projektet Ny Nordisk Skole.
- Det er dejligt ikke at blive skældt ud og få at vide, at man ikke gør det godt nok, siger Luise Mathisen, lærer på Karlslunde Skole, til Arbejderen.
- Endelig bliver vi mødt med anerkendelse og en tillid til vores professionelle viden, erklærer Bente Andersen, formand for Lærerforeningen i Greve.
Ingen snak om Pisa
Hun glæder sig over, at Ny Nordisk Skole ikke taler om Pisa-målinger, men handler om at løfte det enkelte barn ud fra dets konkrete situation.
Endelig bliver vi mødt med anerkendelse og tillid. Bente Andersen, formand for Greve Lærerforening
Bente Andersen er kommet til stormødet sammen med Steen Grønberg, der er leder på Tjørnely Skolen i Greve. Han er også begejstret for tankerne bag Ny Nordisk Skole, selvom han har bidt mærke i, at der ikke følger penge med til projektet.
- Hvis bare de ikke tager ressourcer fra os, siger Steen Grønberg. Han er indstillet på sammen med andre fra Greve Kommune at prøve på at blive godkendt til at være med i Ny Nordisk Skole.
Regeringen har bebudet, at der i løbet af efteråret kommer en folkeskolereform.
- Den skal selvfølgelig gå i samme retning som tankerne bag Ny Nordisk Skole, mener Steen Grønberg.
Minusvækst og flere krav
Ane Søegaard, formand for Frederiksberg Kommunelærerforening, var ikke med på stormødet i Ishøj, men har som medlem af hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening, været med til at diskutere Ny Nordisk Skole. Også hun er begejstret over, at lærerne endelig bliver mødt med anerkendelse.
- Ideen i Ny Nordisk Skole om at skabe livsduelige elever og tilgangen til, hvordan det kan lykkes, er forrygende. Det er toner, vi ikke har hørt i 10 år. Men samtidig har vi en kommuneaftale med minusvækst og krav om, at vi skal inkludere masser af elever med særlige behov i den almindelige undervisning uden at få penge til at gøre det, siger Ane Søegaard til Arbejderen.
Hun er godt klart over, at regeringen skal spare, men efterlyser at lærerne bliver taget med på råd omkring forhandlinger om økonomien.
- For eksempel vil det ikke koste en krone at fjerne knæfaldet for New Public Management som for eksempel nationale test og andre af de kontrolmekanismer, som den tidligere regering har indført. Men det vil være med til at bruge ressourcerne, der hvor de gør bedst gavn, konstaterer Ane Søegaard.
Leder bagsiden
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278