Cubanske læger og sygeplejersker bør have Nobels fredspris 2021. Det mener Enhedslistens udviklingsordfører Christian Juhl.
Det er et udtryk for en global og humanitær tankegang, som bør kunne åbne for en ny etisk standard i internationalt samarbejde.
Christian Juhl, Enhedslisten
– Mere end 2000 læger og sygeplejersker fra Cuba har under coronakrisen arbejdet i mere end 24 lande for at hjælpe med at bekæmpe coronapandemien i Europa, Asien, Afrika og Latinamerika. Det er et udtryk for en global og humanitær tankegang, som bør kunne åbne for en ny etisk standard i internationalt samarbejde. Deres måde at arbejde på kan være en åbning for international forståelse og for færre konflikter og krige, siger Christian Juhl.
Derfor har han indstillet den cubanske Henry Reeve Brigades 3800 læger og sygeplejersker til Nobels fredspris. Henry Reeve Brigaden blev oprettet i 2005 for at hjælpe ofrene efter orkanen Katrina.
Siden da har brigadens læger og sygeplejersker hjulpet i en række fattige lande og kontinenter med at bekæmpe eksempelvis ebola og konsekvenser af jordskælv, oversvømmelser og brande: Guatemala, Kashmir, Bolivia, Indonesien, Mexico, Kina, Haiti, Afrika og Chile.
Samtidig gør Cuba klar til at producere 100 millioner doser af sin første vaccine mod corona, der blandt andet skal eksporteres til Vietnam, Iran, Venezuela, Pakistan og Indien.
>> LÆS OGSÅ: En anden verden er mulig
Også den danske professor Sven Tarp ved Aarhus Universitet har nomineret Cubas læger og sygeplejersker til Nobels fredspris. Christian Juhl er altså endnu én blandt mange enkeltpersoner, der støtter nomineringen ved at sætte deres navn på en international appel.
>> Skriv under på appellen her
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278