Antallet af mennesker på offentlig forsørgelse er faldet med 12.500 fra fjerde kvartal sidste år til første kvartal i år, viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Der skal yderligere reformer i spil.
Bo Sandberg, Dansk Byggeri
Tallet dækker over alle 16-64-årige der er på dagpenge, kontanthjælp eller anden offentlig forsørgelse på nær SU. Uddannelsessøgende på SU er trukket ud af opgørelsen.
I løbet af de sidste seks år er antallet af danskere, der lever af penge fra det offentlige, faldet konstant. I dag er der 96.300 færre på offentlig forsørgelse end i 2010.
I dag er i alt 747.800 danskere i dag på offentlig forsørgelse.
Mange arbejder for ydelsen
Af dem er næsten 100.000 på enten barselsorlov med dagpenge eller sygemeldte på sygedagpenge.
Derudover er mange af de 747.800 samtidig i arbejde.
Med i statistikken tæller nemlig 92.932 mennesker, der er i støttet beskæftigelse. Det gælder for eksempel 57.865 fleksjobbere, der arbejder, alt de de kan i forhold til handicap og helbredsproblemer. Oveni lønnen fra deres arbejdsgiver spæder kommunen op med et såkaldt fleksløntilskud. Tilskuddet blev i øvrigt sat kraftigt ned for de fleste fleksjobbere i forbindelse med førtidspensionsreformen fra 2013.
Andre i støttet beskæftigelse er 21.673 i virksomhedspraktik, der arbejder for deres kontanthjælp eller dagpenge, samt 6360 der er ansat i job med løntilskud.
Statistikken viser, at mens antallet af arbejdsløse, førtidspensionister og efterlønnere er faldet, er der kommet flere i fleksjob, ressourceforløb og jobafklaring. Det er præcis den udvikling, skiftende regeringen har lagt op til med rækken af reformer af efterløn, dagpenge, førtidspension, fleksjob, kontanthjælp og sygedagpenge.
Arbejdsgivere kræver flere reformer
Hvis man fraregner antallet af mennesker i støttet beskæftigelse, på barsel eller sygedagpenge, samt alle i ressourceforløb og jobafklaring er antallet af offentligt forsørgede nede på 532.017 mennesker.
Det tal omfatter arbejdsløse på dagpenge, kontanthjælpsmodtagere, førtidspensionister, efterlønnere med flere.
Faldet i antallet af offentligt forsørgede forhindrer ikke Dansk Byggeri i at kræve yderligere reformer, der nedsætter ydelserne endnu mere, end det er sket i løbet af de seneste år.
– Der skal yderligere reformer i spil. Her kan man specielt se på de 208.000, som er på førtidspension, siger Bo Sandberg fra Dansk Byggeri til Berlingske Business.
Også Dansk Arbejdsgiverforening har været ude med forslag om at skære i tilskud til fleksjobbere og sænke førtidspensionen.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278