21 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

FOA frygter vækstpakke

FOA frygter vækstpakke

Trods forsikringer fra Bjarne Corydon er FOA-formand bekymret for, at mere udlicitering bliver en del af regeringens vækstpakke.

FOTO: Arbejderen
1 af 1

FOA frygter, at regeringen og de borgerlige vil finde sammen om udlicitering af kernevelfærden i den kommende vækstpakke.

- Det er helt klart, at Venstre og Konservative går efter at veksle velfærd til skattelettelser, og et af midlerne skal være flere private leverandører til den nære velfærd. Det handler tydeligvis om en ideologi, hvor private løsninger pr. definition er bedre end fællesskabets, siger Dennis Kristensen, formand for FOA. 

De borgerlige partier er gået i offensiven med krav om mere udlicitering.

Han undrer sig over politikernes iver efter at øge udliciteringen af centrale offentlige velfærdsområder. 

-  Produktivitetskommissionens netop offentliggjorte rapport opfordrer til mere konkurrenceudsættelse af velfærden, men erkender samtidig, at der ikke findes belæg for, at private løsninger vil betyde bedre kvalitet og færre omkostninger. Men vi ved, at udlicitering betyder mere bureaukrati og kontrol, hvor varme hænder veksles til kolde. Det faktum lader Venstre og Konservative sig åbenbart ikke forstyrre af, mener Dennis Kristensen.

De borgerlige partier er gået i offensiven med krav om mere udlicitering efter, at Produktivitetskommissionen kom med sin rapport i mandags.

De er også begejstrede for, at finansminister Bjarne Corydon har fået konsulentfirmaet McKenzie til at undersøge, hvor det kan betale sig at udlicitere velfærdsopgaver.

Bjarne Corydon afviser, at vækstpakken kommer til at indeholde krav om automatisk udlicitering af velfærd.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


21. feb. 2014 - 18:51   21. feb. 2014 - 18:59

Udlicitering

ur@arbejderen.dk
Fakta om udlicitering
  • I 2012 var 25,4 procent af kommunernes opgaver konkurrenceudsat. Det betyder, at opgaven har været sendt i udbud. Nogle af opgaverne kan være vundet af kommunens ansatte, men langt hovedparten er overtaget af private firmaer.

  • Graden af udlicitering er steget konstant siden strukturreformen i 2007.