Der er mange interesser på spil i det kaosramte Ukraine.
I de store medier hører vi, hvordan en demokratisk revolution afsatte den despotiske præsident Janukovitj, og rapporter om fascistiske angreb i Østukraine bliver slået hen som pro-russisk propaganda.
På mødet fortæller den tyske journalist Susann Witt-Stahl om sine nylige reportagerejser i det østlige Ukraine.
Men det, de ikke fortæller, er hvordan formanden for det kommunistiske parti måtte flygte gennem vinduet på sin brændende bil efter et attentatforsøg, hvordan venstrefløjslederen Denis Levin blev forsøgt kidnappet i Donetsk, og hvordan mindst 42 fagforeningsaktivister brændte ihjel i et fagforeningshus i Odessa, hvor de blev spærret inde, mens politiet holdt vagt udenfor.
Vi hører heller ikke om, hvordan regeringen har indrulleret fascistiske paramilitære i Nationalgarden, om de seks ministre i regeringen fra de fascistiske partier Svoboda og UNA-UNSO, og om hvordan justitsministeriet er i gang med at forbyde kommunistpartiet.
Rapport fra ukraine
Så hvad er op, og hvad er ned i Ukraine?
Det sætter Arbejderen fokus på med et fyraftensmøde tirsdag den 17. juni klokken 17.
>> LÆS MERE OG TILMELD DIG PÅ FACEBOOK HER
På mødet fortæller den tyske journalist Susann Witt-Stahl om sine nylige reportagerejser i det østlige Ukraine.
Hun har dækket konflikten for flere tyske medier, blandt andet det politiske magasin Hintergrund og de to dagblade Neues Deutschland og junge Welt, og rejste i slutningen af april rundt i byerne Donetsk, Slavjansk og Kharkov, hvor få andre vestlige journalister har været.
– Jeg talte blandt andet med Maidan-oprørere, højrefløjsaktivister, kommunister, pro-russiske seperatister, læger, præster og civile, siger Susann Witt-Stahl.
Blandt andet interviewede hun Denis Levin få uger før kidnapningsforsøget.
Simon Bünger, redaktør på researchkollektivet Redox, taler om de ukrainske fascisters danske og skandinaviske forbindelser.
– Da fire aktivister blev overfaldet med kniv i Malmø i marts, var gerningsmændene fra Svenskernes Parti lige kommet hjem fra en træningstur hos Svoboda i Ukraine. Svoboda har også nære forbindelser til Danmark, hvor de blandt andet besøgte Danskernes Parti sidste år, siger Simon Bünger.
Svoboda har fem ministre i den regering, der overtog magten efter kuppet i februar.
EU’s blinde øje
Endelig rejser udlandsredaktør Mona Jensen fra Arbejderen spørgsmålet, om EU og de danske politikere lukker øjnene for den fascistiske fare i Ukraine.
– Vi er hverken pro-EU eller pro-Putin, men synes, at det er vigtigt at levere en modvægt til de store mediers ensidige dækning af situationen i Ukraine, siger hun.
Mødet er åbent for alle, og der kan købes mad og drikkevarer i Verdenskulturcentrets café.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278