10 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Kærestepar anker grundlovsdom

Efter dom i byretten

Kærestepar anker grundlovsdom

To kærestepar ankede i går dommen i sagen om gensidig forsørgerpligt. Det betyder, at Østre Landsret nu skal tage stilling til, om det var i strid med grundloven at indføre gensidig forsørgerpligt for samlevende par.

Advokat Christian Dahlager fører sagen for de to kærestepar.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Østre Landsret skal nu tage stilling til, om at var i strid med grundloven, da regeringen i 2014 indførte gensidig forsørgerpligt for samlevende par, hvor den ene var på kontanthjælp.

På seks dage er der kommet over 33.000 kroner ind. 

To af de tre kærestepar, der oprindelig rejste sagen, har besluttet sig for at anke dommen fra Helsingør Byret. Dommen, der faldt den 9. januart, afviser, at den gensidige forsørgerpligt var i strid med grundloven.

Sagsøgerne og deres advokat Christian Dahlager mener, at dommen er forkert og mangelfuld. Derfor anker to af parrene nu. Det tredje par er sprunget fra af økonomiske årsager.

Der er startet en indsamling for at dække omkostningerne ved retssagen for sagsøgerne. På seks dage er der kommet over 33.000 kroner ind. Støtte kan indbetales her.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


07. feb. 2017 - 09:32   07. feb. 2017 - 09:40

Kontanthjælp

ur@arbejderen.dk
Baggrund for sagen
  • Den 1. januar 2014 trådte kontanthjælpsreformen i kraft. Den indførte gensidig forsørgerpligt for samlevende par, hvoraf den ene var på kontanthjælp. For mange par betød det, at de i 2014 og 2015 mistede halvdelen af den enes kontanthjælp.
  • Kommunerne begik så mange fejl i sagsbehandlingen, at de har måtte tilbagebetale mindst 50 millioner af de sparede penge.
  • Bag reformen stod Socialdemokraterne, Radikale, SF, Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.
  • I forbindelse med aftalen om finansloven for 2015 fik Enhedslisten og SF presset regeringen til at afskaffe reglerne om gensidig forsørgerpligt fra 1. januar 2016.