Valgreklamer, der kræver færre biler i København og mere plads til cyklisterne, er ikke ligefrem de emner, der sælger billetter hos beboerne på Bellahøj i København.
Det mener 28-årige Anders Sørensen, der de seneste uger har ført intens valgkamp for Kommunisterne i boligområdet.
- Rigtig mange af dem, jeg har snakket med, bekymrer sig meget mere om, at der mangler arbejde og uddannelse til de unge, og at de unge hænger ud på gaden eller p-pladsen, fordi de ikke har andre steder at være, siger spidskandidaten for liste R til Arbejderen.
Jeg har ikke fået en eneste dårlig kommentar eller reaktion - ikke én.
Anders Sørensen, spidskandidat Kommunisterne - liste R
Anders Sørensen har brugt de sidste mange lørdage til at ringe på dørene hos beboerne i de syv højhuse i den nordvestlige del af hovedstaden. Han har præsenteret sig selv som kandidat på liste R-Kommunisterne og så ellers spurgt folk, hvad de synes, kommunisterne skal tage med ind på Rådhuset.
Og svarene har ifølge Anders Sørensen vist en verden til forskel på den virkelighed, som lejerne i Bellahøj-husene oplever og så politikernes opfattelse af samme.
Anders Sørensen tror, at det er en del af forklaringen på, at stemmeprocenten i området ved sidste valg lå og rodede helt nede omkring de 10 procent.
Goddag - jeg er kommunist
Han er derfor også blevet så meget desto mere overrasket over den positive modtagelse, han og Kommunisterne har fået.
- Jeg har ikke fået en eneste dårlig kommentar eller reaktion - ikke én, slår han fast.
Til gengæld har folk udtrykt overraskelse og glæde over at møde kommunister, som mange slet ikke troede stillede op eller eksisterede mere.
Samme oplevelse har han og medkandidaterne haft på gaden, hvor de har delt løbesedler ud til københavnere på vej til arbejde eller uddannelse hver morgen i den sidste uge.
- Vi indleder med enten at sige stem på kommunisterne eller vi kommer fra kommunisterne, og alligevel er 500 løbesedler væk i løbet af mindre end to timer.
Selvom den unge kandidat har oplevet, at der bliver lyttet og nikket, når han siger, at der er nok at tage fat på i en by som København, hvor arbejdsløsheden er to procent over landsgennemsnittet og byen har et antal fattige, der svarer til hele Helsingørs befolkning, så er Anders Sørensen udmærket klar over, at det ikke er det samme som et kryds på stemmesedlen.
Kommunistskræk
- Det er da ikke, fordi jeg tror, at de allesammen vil stemme på mig eller listen - slet ikke. Men det er tydeligt, at mange synes, det er interessant, at vi stiller op.
Den interesse, som den 28-årige kandidat til borgerrepræsentationen har oplevet, når han har været på gaden eller stemt dørklokker, står i skærende kontrast til den "kommunistforskækkelse", han mærker fra mediernes side.
To gange har Anders Sørensen gennemført for-interview til de nationale kanaler DR og TV2, og begge gange har han oplevet, at indslagene ikke er blevet bragt. Heller ikke de lokale medier, hverken de digitale eller de trykte, er det lykkedes at få omtale i.
- I modsætning til eksempelvis et parti, der har som eneste punkt på sit program at få plantet flere træer i København, så har medierne ikke fundet det nødvendigt at nævne, at Kommunisterne stiller op på trods af, at vi har et program, der forholder sig til vigtige spørgsmål i kommunen som velfærd, beskæftigelse, uddannelse og kollektiv trafik, slutter Anders Sørensen.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278