København og Aarhus er blandt de kommuner, der har undgået nye store nedskæringer på velfærden i 2017. Alligevel ser kommunisterne, der stiller op til kommunalvalget i de to byer, ingen grund til at juble.
I Aarhus er budgetaftalen lavet mellem Socialdemokraterne, Enhedslisten, Radikale og SF. Efter flere års nedskæringer kommer der ekstra penge til handicapområdet.
Det er nødvendigt med et åbent opgør med EU's og regeringens forsøg på at kvæle den offentlige sektor.
Torben Jensen, KP
– Det glemmes i jublen over, at nogle områder har fået lidt, at der er kraftige nedskæringer i 2017, der stammer fra 2016-budgettet. Især børne- og ungeområdet er ladt i stikken, siger Paul Jentzsch fra Kommunistisk Fællesliste, der omfatter partierne KPiD og KP.
Han hæfter sig også ved, at der ikke er tilbagerulning af udliciteringer.
I København står alle partier i Borgerrepræsentationen bag budgettet.
Her skal spares 300 millioner kroner. De penge er fundet ved at rykke administrationen sammen på færre adresser, afsætte færre penge til uforudsete udgifter og satse på, at investeringer i forebyggende sociale indsatser, energirenovering og bedre it vil betyde besparelser.
– Men budgettet løser ikke de alvorlige problemer, København står overfor. Skellet mellem rige og fattige bydele udvides, der er mangel på billige boliger, og tilstanden i skoler, daginstitutioner og ældrepleje lader en del tilbage at ønske, siger Torben Jensen på vegne af KP og KPiD, der stiller op på en fælles liste til kommunalvalget.
Begge de kommunistiske lister peger på problemerne med EU's budgetlov, der lægger meget snævre rammer for, hvor mange penge kommunerne må bruge.
– Det er nødvendigt med et åbent opgør med EU's og regeringens forsøg på at kvæle den offentlige sektor, siger Torben Jensen.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278