15 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Kurdere sender igen

Kurdere sender igen

Nu kan kurdere over hele verden igen se nyheder, kultur- og sundhedsprogrammer, musik og debat på deres eget sprog.

FOTO: Mette Kramer Kristensen
1 af 1

I går begynder den kurdiske tv-station Roj TV's afløser, Nûce TV igen at sende.

Både Roj TV og Nûce TV fik i september suspenderet deres sendetilladelse i to måneder, fordi de to stationer - ifølge Radio- og tv-nævnet - kun har fremsendt halvdelen af det materiale, som nævnet havde bedt om, da nævnet skulle vurdere, om de to kurdiske tv-stationer til had.

Ifølge Roj TV havde nævnet  adgang til alle udsendelser pånær pauser og reklamer.

Roj TV's indhold opfordrer ikke til had. Der er tale om almindelige journalistiske programmer, som eksempelvis fejring af kurdiske årsdage og festlige begivenheder som sang og dans.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


03. dec. 2012 - 20:40   06. dec. 2012 - 18:53

Roj TV

ml@arbejderen.dk
Sagen mod Roj TV
  • Med en dansk sendetilladelse i hånden har den kurdiske tv-station Roj TV siden 2004 sendt udsendelser om kurdisk kultur, sprog, debat og nyheder fra København til millioner af kurdere verden over.

  • Men den 31. august 2010 tiltalte daværende justitsminister, Lars Barfoed, Roj TV for at udøve propaganda for den kurdiske oprørsbevægelse, PKK, der er opført på EU’s og USA's terrorlister.

  • I januar 2012 kendte Københavns Byret Roj TV skyldig i at være talerør for PKK. Retten slog samtidig fast, at der ikke er hjemmel i loven til, at dommere kan fratage Roj TV sendetilladelsen. Det er kun Radio- og tv-nævnet, der kan tildele og fratage en radio- eller fjernsynskanal sendetilladelser, understregede retten.

  • Sagen blev anket, og den 3. juli 2013 frakendte Østre Landsret Roj TV sin sendetilladelse og idømte de to selskaber bag tv-stationen dagbøder på i alt ti millioner kroner. Beslutningen om at fratage Roj TV's sendetilladelse blev stadfæstet af Højesteret i februar 2014.

>> Læs mere om sagen på Arbejderens temaside her