Der kommer til at ske ændringer af den stærkt kritiserede førtidspensionsreform, lovede beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen onsdag på et samråd i Folketinget.
Der er en forligskreds, som har bundet hinanden op på, at reformen skal give en årlig besparelse på to milliarder kroner i 2020.
Finn Sørensen, Enhedslisten
Ministeren pegede direkte på, at der er brug for at se på lovens krav om, at der kun kan tilkendes førtidspension, hvis det kan dokumenteres, at der ikke er en lille rest arbejdsevne tilbage, som kan udvikles.
Det var Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen, der havde indkaldt til samråd i Folketingets Beskæftigelsesudvalg om reformen. Det har han efterhånden gjort en lang række gange, uden at det har stoppet den massive kritik af reformen.
Krav fra fagforbund
44 fagforbund har krævet seks konkrete ændringer af reformen.
Og i løbet af sommeren har reformramte demonstreret og protesteret i København over den langsommelige sagsbehandling, der mange gange gør folk mere syge, og de mange afslag på førtidspension, der er en konsekvens af reformen.
De kommende uger er der også planlagt demonstrationer i flere andre byer rundt omkring i landet.
Derudover har landets seks største kommuner skrevet til beskæftigelsesministeren og krævet ændring af reglerne omkring tilkendelse af førtidspension.
Ikke vundet endnu
Finn Sørensen glæder sig over ministerens udmelding.
"Han sagde meget klart, at hvis det står til ham, så skal der ske ”nogle præciseringer af loven”. På mit spørgsmål om, hvilke ”udfordringer” han ser i loven, så pegede han selv på sagens kerne, nemlig de krav der skal opfyldes for at få tilkendt førtidspension", skriver Finn Sørensen på sin Facebookside.
Samtidig advarer han mod at have armene alt for højt oppe over hovedet.
"Der er en forligskreds, som har bundet hinanden op på, at reformen skal give en årlig besparelse på to milliarder kroner i 2020, så hvis man lemper i den ene ende, skal der strammes i den anden. Så kære venner: Der skal kæmpes meget mere, før vi får et godt resultat".
Reformen af førtidspension og fleksjob blev vedtaget i december 2012 af Socialdemokratiet, SF, Radikale, Venstre, Konservative og Liberal Alliance. Det trådte i kraft 1. januar 2013.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278