29 May 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Postkort fra Rød sommerlejr #2

Politisk sommer

Postkort fra Rød sommerlejr #2

Endnu en deltager på Rød sommerlejr har sendt postkort fra lejren i Svendborg. Dette kort er skrevet af Miam Nygaard fra Aarhus.

FOTO: Arbejderen
1 af 1

I dag er sommerlejren startet, ja egentlig startede den i går med indkvartering, velkomst, lidt praktiske informationer, præsentation af det faste madhold samt musik og hygge.

Sommerlejr giver så meget - samvær med nye og gamle venner, viden, diskussioner, natur, afslapning, nye tanker, kreativitet, fællesskab.

Men i dag er sommerlejren startet - sådan rigtigt. Vi har haft fælles morgenmøde og Birthe Sørensen, redaktør for Arbejderen, har holdt et rigtig godt oplæg om ”ytringsfrihed og Fake news”.

Jeg har været på sommerlejr for nogle år siden, og der er en ting, der slår mig: Organisering. Der er organiseret til mindste detalje, hvilket frigiver god energi til så meget andet.

På morgenmødet blev vi kort introduceret for, hvem der er ansvarlig for værelsesfordeling, økonomi, rengøring, programtilrettelæggelse, børnegruppen og pionerlejren.

Godt givet ud

Herudover fik vi en kort introduktion til programmet, hvilke oplæg og hvilke workshops, der afholdes i løbet af ugen, samt hvor og hvornår og til hvem, vi skal henvende os, hvis vi har spørgsmål. Til sidst sluttede indsamlingsudvalget af med at fortælle, hvilke muligheder vi har for at støtte Arbejderen økonomisk.

Alt i alt en god halv times fælles-møde-info, men hvor er den tid givet godt ud, og hvor er det dejligt, at der er nogle, der har tænkt så mange tanker på forhånd.

Som sagt har jeg været på Rød sommerlejr for nogle år siden, og det, jeg bl.a. tog med mig dengang var, at det var imponerende så mange gode og gennemarbejdede oplæg med efterfølgende gode diskussioner, der var. Bl.a. husker jeg, at Karen Sunds holdt et oplæg, som for mig forvandlede økonomi fra noget halv-kompliceret til noget ret enkelt.

Spændende program

Programmet i år synes absolut ikke mindre spændende end dengang.

Første oplæg i dag handlede som sagt om Fake news og ytringsfrihed. Et stort og komplekst emne, som Birthe gennem diverse citater, fakta, og udtalelser formåede at sætte ind i en ramme, så det blev lettere håndterbart og affødte mange spørgsmål/ ytringer/ diskussion.

Hvornår og hvorfor er begrebet ”Fake news” dukket op? Er der nogle, der har gavn af, at introducere ” Fake news” som ”news”- eller er ”Fake news- begrebet” i virkeligheden en gammel nyhed?

Er det kun objektive sandheder, der kan gøres fake?
Eller kan man også udsætte holdninger for fake?
Hvad kan modsvaret være? Hvordan kan vi vende det positivt?

Tænker videre

Jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste, der tænker videre, og tager diskussionen med mig videre.

Efter frokost var jeg en tur ved stranden - nååh ja, vi var også nogle der morgenbadede, sikke en start på dagen- med både børn og voksne, og nu vil jeg sætte mig over og sludre med gode venner.

Eftermiddagen byder på et foredrag af Klaus Fink om ”Vækst” - matematisk beskrevet.

Det vil jeg glæde mig til.

Jo, sommerlejr giver så meget - samvær med nye og gamle venner, viden, diskussioner, natur, afslapning, nye tanker, kreativitet, fællesskab på tværs af alder, med meget mere.

Så tak til alle jer, der gør Rød sommerlejr til en mulighed. Tak fordi I har brugt tid på at organisere og forberede, så vi som deltagere kan bruge energien og tankerne på at være til stede her og nu på Rød Sommerlejr 2017.

>> LÆS OGSÅ: Anette Mørks postkort fra sommerlejren

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


17. jul. 2017 - 19:19   23. jul. 2017 - 14:08

Postkort fra Svendborg

Miam Bech Nygaard
Rød bog

Miam Bech Nygaard kommer fra Aarhus.

Hun har været tillidsvalgt gennem næsten hele sit arbejdsliv som lærer.

Hun er 63 år og er gået på tjenestemandspension.

Miam er ikke medlem af et parti.

Hun er på sommerlejr for tredje - men ikke sidste - gang.