10 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Søllerødgade-mord fortsat uopklaret

Politi er ikke kommet videre

Søllerødgade-mord fortsat uopklaret

Sidste år stod en tidligere svensk højreekstremist frem og forklarede, at danske nazister i år 2000 havde forklaret, hvordan man havde "taget hånd om kommunisterne" med henvisning til Søllerødgade-mordet. I dag er politiets efterforskning endt blindt.

Den 29-årige Henrik Christensen blev dræbt af en brevbombe i 1992.
FOTO: Privat
1 af 1

Endnu et spor i politiets forsøg på at opklare bombesprængningen i 1992 i Søllerødgade er endt blindt.

Efter snart et års efterforskning kan København Politi ikke bekræfte udtalelser fra en tidligere svensk højreekstremist til Ekstra Bladet om, at danske nazister stod bag attentatet mod Internationale Socialisters kontor, som kostede den 29-årige Henrik Christensen livet.

Hele set-up’et omkring det miljø viser, at der i hvert fald var nogle overvejelser omkring brevbomber og attentater:
Tove Jensen, Demos

- Vi har undersøgt de ting, der kom frem i Ekstra Bladet, og det har ikke ført til ny viden. Eller det har ført til den viden, at vi ikke kan finde belæg for den historie. Umiddelbart kan vi også konstatere, at den svenske mand i hvert fald ikke har sagt det samme til os som til Ekstra Bladet, siger drabschef Jens Møller til Information.

Svenske Kim Fredrikson, der tidligere var medlem af den nynazistiske organisation Blood & Honour, fortalte Ekstra Bladet, at det nu afdøde dansk-tyske medlem M.S. under et møde i 2000 forklarede, hvordan man havde "taget hånd om kommunisterne" med henvisning til Søllerødgade.

Tove Jensen fra Demos var skeptisk over for Kim Fredrikson, men hun mener, at gerningsmændene skal findes i nynazistiske eller højreradikale subkulturer, der eksperimenterede med sprængstoffer samt talte om brugen af vold.

- Det forekom, som om han gerne selv ville i rampelyset. Men ikke desto mindre er det det miljø, vi peger på. Vi kender ikke Kim Fredrikson særlig godt, men hans historie er i hvert fald sand så langt som, at han har været en del af miljøet. Og hele set-up’et omkring det miljø viser, at der i hvert fald var nogle overvejelser omkring brevbomber og attentater, siger Tove Jensen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


08. apr. 2014 - 16:58   17. mar. 2017 - 14:00

Højreekstreme

ml@arbejderen.dk
Mordet i Søllerødgade
  • Den 16. marts 1992 blev den 29-årige Henrik Christensen dræbt af en brevbombe.

  • Brevbomben var sendt til Internationale Socialisters kontor, som lå i Søllerødgade 33, København.

  • Henrik Christensen, som var aktiv i det antiracistiske miljø, blev dræbt på stedet, da han klokken cirka 11.30 åbnede brevet.

  • Politiets efterforskning har gennem årene vakt voldsom kritik. Politiet arbejdede ud fra teorier om, at bomben enten kom fra højrefløjen, var en del af et internt opgør på venstrefløjen, eller at det var Henrik selv, der var i gang med at fabrikere den. Den sidste teori medførte, at politiet ransagede hos flere af Henriks partikammerater.

  • Meget tyder dog på, at det var højreekstremister, som stod bag bomben, men mordet er aldrig blevet opklaret.

  • Læs alle Arbejderens artikler om mordet i Søllerødgade her.