Tre ud af fire pædagoger er på en almindelig dag helt alene med den samlede børnegruppe.
Det viser en rundspørge, som pædagogernes fagforening, BUPL, har lavet blandt 4.670 vuggestue- og børnehavepædagoger.
"Jeg er dagligt alene med forskellige børnegrupper. Vi er kun 3 pædagoger til at varetage 43 børn, og er derfor nødt til at dele os ud i de forskellige rum".
Sådan lyder et af udsagnene i undersøgelsen.
Undersøgelsen viser, at 75 procent af pædagogerne på en almindelig dag i april i år var alene med en børnegruppe på 17 børn. 56 procent var alene med børnegruppen i mere end 30 minutter.
– Normeringerne i vores daginstitutioner er helt i bund, og det går ud over både børn og pædagoger, siger BUPL-formand Elisa Bergmann, som påpeger, at det er svært at være en nærværende pædagog med ansvaret for over 17 børn på samme tid.
Undersøgelsen viser også, at 39 procent af pædagogerne i løbet af det seneste år har oplevet at stå i en situation, som var uforsvarligt eller decideret farligt, da de var alene med den samlede børnegruppe.
BUPL har de senste år kæmpet for en minimumsnormering, der skal lovsikre et vist antal pædagoger til et vist antal børn i daginstitutionerne.
– Men lige nu og her handler det om at få fjernet omprioriteringsbidraget, så normeringerne i landets daginstitutioner ikke bliver yderligere forringet, fastslår formanden.
Regeringen kræver nemlig, at kommunerne skal spare over syv milliarder kroner på velfærden fra 2017 til 2019 til det såkaldte omprioriteringsbidrag.
Det svarer til et tab på 22.000 kommunale stillinger, og børneområdet står ofte forrest, når politikerne skal spare, påpeger BUPL.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278