Torsdag ventes flere tusinde elever og studerende at indtage Christiansborg Slotspkads for at råbe politikerne op, og kræve planen om nedskæringer for to milliarder kroner i SU'en taget af bordet.
For første gang siden folketingsvalget står elever og studerende nu igen samlet og kæmper sammen - denne gang mod regeringens forslag om at barbere to milliarder kroner af SU'en.
På gymnasier, tekniske skoler, lærerseminarer, universiteter og en række andre uddannelser er der dannet lokale initiativer.
På gymnasier, tekniske skoler, lærerseminarer, universiteter og på en række andre uddannelser er der dannet lokale initiativer, der skal give undervisningsministeren og regeringen kamp til stregen, hvis de gør alvor af truslerne og vedtager at skære to milliarder kroner af SU'en.
På Københavns Universitet (KU) er samfundsvidenskabsstuderende, Frederikke Nayberg lige blevet færdig med at dele flyers ud til sine medstuderende:
- Vi står ved alle indgange og deler flyers ud for at mobilisere så mange som muligt til den store demonstration. Vi har også delt flyers ud til de københavnske cyklister. Vi håber på, at ikke-studerende, altså helt almindelige danskere, der sætter pris på vores uddannelsessystem, vil bakke op om demonstrationen, fortæller Frederikke Nayberg til Arbejderen.
Ikke kun Tordenskjolds soldater
Universitetet har allerede holdt et offentligt møde med ministeren. Her blev kastet med konfetti og en skov af skilte med citater mindede ministeren om, at han tidligere har fredet SU'en.
- Mødet blev en stor succes med 150 studerende. Herudover har vi holdt stormøder for aktivister. Her har vi blandt andet delt vores personlige historier for at få SU-reformens konsekvenser gjort konkrete, og finde cases som vi kan bruge i medierne.
Det er ikke bare "de sædvanlige", der er aktive i kampagnen:
- Jeg har set mange nye ansigter. Vi har ført en god kampagne, hvor der er plads til forskellighed, og hvor man byder ind med dét, man kan: Nogle har prøvet at skrive pressemeddelelser før, andre brænder for musik, mens andre bager en kage med Morten Østergaard/SU-motiv, forklarer Frederikke Nayberg.
Fra hele landet
På Roskilde Universitet, Syddansk Univeristet, Aarhus Universitet, Københavns Universitet og Aalborg Universitet er der også dannet lokale grupper mod nedskæringer.
Også på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) er de studerende i fuld gang:
- Ministeren kom ikke ud og besøgte vores universitet. Så vi lavede vores eget debatmøde med uddannelsesordførerne. Herudover har vi skrevet et brev til ordførerne, hvor vi gør rede for SU-reformens konsekvenser for ingeniørstuderende. Endelig har vi en film om konsekvenserne af SU-nedskæringerne på tegnebrættet, fortæller Monika Skadborg, der læser til ingeniør på DTU.
Der kører busser fra Aalborg, Aarhus, Odense, Varde, Esbjerg, Tønder, Sønderborg, Holbæk, Næstved og Struer til demonstrationen.
På Favrskov Gymnasium besluttede eleverne tirsdag at nedlægge undervisningen i protest over reformen.
Kampagnens Facebook-side "Sig nej til SU-nedskæringer - vi er det værd!" har på under en uge fået næsten 30.000 likes.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278