Ifølge flere medier er forhandlingerne om en folkeskolereform gået ind i en afgørende fase, og et forlig mellem regeringen og de borgerlige partier er lige på trapperne.
Berlingske skriver, at de sidste uenigheder drejer sig om, hvor lang skoledagen skal være, og hvor tidligt der skal gives karakterer.
Konservative er imod planen om, at elever fra 4. klasse og opefter skal have en 35-timers skoleuge inklusiv lektiehjælp.
- Det er for lang en skoleuge, og vi kan ikke acceptere, at det at lave lektier på skolen skal være obligatorisk. Det skal være frivilligt, så de børn, der hellere vil gå til fritidsaktiviteter og lave lektier med familien bagefter, har mulighed for det, siger Lars Barfoed, formand for Konservative til Berlingske.
Professor Niels Egelund fra Danmarks Pædagogiske Universitet mener, at obligatorisk lektiehjælp er det vigtigste element i forhold til at bryde den negative sociale arv.
Venstre lægger vægt på uenigheden omkring karakterer. Partiet vil have karakterer fra 4. klasse i stedet for fra 8. klasse som i dag.
De borgerlige partier fastholder også kravet om, at elever i 9. klasse skal bestå i dansk og matematik til afgangsprøven for at kunne fortsætte i uddannelsessystemet.
Regeringen og den borgerlige opposition er allerede blevet enige om at droppe de såkaldte aktivitetstimer. Til gengæld skal der mere idræt i skolen. Og sprogfagene bliver sandsynligvis prioriteret højere med engelsk fra 1. klasse og tysk eller fransk fra 5. klasse.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278