23 May 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Trods massiv nedlukning skal pædagoger fortsat passe små børn

Utrygge og uforstående pædagoger

Trods massiv nedlukning skal pædagoger fortsat passe små børn

BUPL undrer sig over, at regeringen ikke indfører nødpasning i vuggestuer og børnehaver, når resten af landet stort set lukkes ned. Det pædagogiske personale har nu højere smittetal end sosu'er og lærere.

FOTO: Ali Nabulsi
1 af 1

Hele 3,2 procent af de ansatte i landets vuggestuer er nu testet positiv for covid-19. Dermed er der flere smittede blandt det pædagogiske personale end blandt ansatte i ældreplejen og på skoleområdet. Til sammenligning er to procent af alle borgere i Danmark smittet.

Det er meget at forlange, at mens hele landet lukker ned, skal pædagogerne i daginstitutionerne stadig gå på arbejde, som de plejer.
Elisa Rimpler, BUPL

Derfor forstår Elisa Rimpler, formand for BUPL, ikke, at regeringen med de seneste restriktioner ikke overgår til nødpasning af de mindste børn.

– Vi hører om meget vanskelige arbejdsforhold i daginstitutionerne. Det psykiske arbejdsmiljø er alvorligt presset. Vi får stadig flere henvendelser fra pædagoger og ledere, som fortæller om umulige og meget utrygge forhold. Det havde vi håbet og forventet, at regeringen ville handle på, siger Elisa Rimpler.

Skoler, SFO'er og klubber lukker

Regeringen meddelte onsdag den 16. december en række vidtgående coronarestriktioner, herunder blandt andet også at sende de yngste børn i skolen hjem fra mandag den 21. december og frem til efter nytår. Alle SFO’er og klubber lukker ned, men trods en markant stigning i antallet af pædagoger, der er testet positiv, skal børnehaver og vuggestuer fortsat holde åbent.

– Vi vil gå langt for at få samfundet til at køre, men det er meget at forlange, at mens hele landet lukker ned, skal pædagogerne i daginstitutionerne stadig gå på arbejde, som de plejer. Man skal huske på, at vi ikke som de øvrige faggrupper problemfrit kan bruge værnemidler af pædagogiske hensyn, ligesom de i de fleste kommuner skal betales af egen lomme. Det giver en kæmpe utryghed, som vi er nødt til at handle på, mener Elisa Rimpler.

En politisk beslutning

Hun fortæller, at kommunerne kan vælge at begrænse antallet af børn i daginstitutionerne, men at det sjældent sker. I stedet er den beslutning overladt til de enkelte pædagogiske ledere.

– Det er urimeligt, at den enkelte leder – midt i en i forvejen presset situation – skal afgøre, hvilke børn der må komme, og hvilke der ikke må. Det må være et politisk ansvar, mener Elisa Rimpler.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


17. dec. 2020 - 08:44   18. dec. 2020 - 12:43

Covid-19

noc@arbejderen.dk