I 2015 var lærernes gennemsnitlige undervisningstimetal steget til 784 klokketimer - mod 663 klokketimer i 2014. Det giver en stigning på 121 timer på et enkelt år - et år der i øvrigt er sammenfaldende med indførelsen af folkeskolereformen og arbejdstidsloven.
Det er jo helt i tråd med skolereformen og de ønsker, der har været fra politisk side.
Michael Ziegler, KL
Tallet fremgår af OECD's årlige rapport, Education at a Glance, skriver Folkeskolen.dk.
Det er Undervisningsministeriet, som står for at indberette tal til OECD sammen med Danmarks Statistik.
Michael Ziegler, formand for Løn- og personaleudvalget i Kommunernes Landsforening (KL), mener, at tallene er i tråd med, at lærerne skulle undervise mere med skolereformen.
"At lærerne bruger en større del af deres arbejdstid sammen med eleverne er jo helt i tråd med skolereformen og de ønsker, der har været fra politisk side", skriver Michael Ziegler i et mailsvar til Folkeskolen.dk.
Flere timer end forventet
De 121 undervisningstimer er en stigning, der er væsentlig højere, end de 80 timer, som KL varslede, at lærerne i gennemsnit skulle undervise mere med indførelsen af folkeskolereformen.
Michael Ziegler mener dog ikke, at kommunerne har overimplementeret folkeskolereformen.
"Det er KL's vurdering, at kommunerne generelt har hævet undervisningstimetallet i tråd med forudsætningerne for skolereformen", skriver han.
På OECD-niveau
I forhold til andre lande noterer Michael Ziegler sig, at de danske lærere i højere grad end tidligere rammer det gennemsnitlige undervisningstimetal for OECD-landene.
"Undersøgelsen viser, at danske lærere ligger en smule over OECD-gennemsnittet, hvor vi i tidligere undersøgelser har ligget et godt stykke under gennemsnittet. I Danmark er vi nu på niveau med Tyskland, England og Holland, men stadig et stykke under USA og Schweiz", konstaterer Michael Ziegler.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278