Folkebevægelsen mod EU erklærer sig klar til at hjælpe regeringen med at analysere den danske undtagelse fra EU's overstatslige rets- og politisamarbejde.
Vi mener, at det er til gavn for befolkningen, at vi kan stille vores politikere til ansvar for den retspolitik, der bliver ført.
Lave K. Broch
Folkebevægelsens tilbud kommer efter at statsministeren i sin åbningstale meddelte, at regeringen vil igangsætte et analysearbejde, der skal skabe grundlag for en folkeafstemning.
- Vi har hørt mange useriøse argumenter for en overnational retspolitik i EU, og kan godt forstå, at regeringen vil lave et større analysearbejde om retsundtagelsen, før der kommer en folkeafstemning, siger Lave K. Broch til Arbejderen. Han er førstesuppleant til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.
- Folkebevægelsen vil med glæde hjælpe til med at sikre, at dette analysearbejde bliver afbalanceret. Hvis ikke Folkebevægelsen er med i arbejdet, kan man frygte, at regeringen når frem til, at retsundtagelsen er til skade for Danmark. Men vi mener, at det er til gavn for befolkningen, at vi kan stille vores politikere til ansvar for den retspolitik, der bliver ført.
I stedet for retsundtagelsen vil regeringen have en "tilvalgsordning", hvor vi selv kan vælge, hvilke dele af EU-samarbejdet på retsområdet, Danmark skal være med i.
- Jeg lægger vægt på, at vi både kan fastholde Danmarks deltagelse i politisamarbejdet og vores undtagelser på udlændingeområdet, sagde statsminister Helle Thorning-Schmidt i åbningstalen.
Ifølge regeringen skal analysearbejde være færdigt før sommeren. Inden en folkeafstemning skal der forhandles en politisk aftale med de EU-positive partier.
Statsministeren håber, at ja-partierne sammen kan sætte en proces i gang, som kan føre til en folkeafstemning efter næste valg.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278