Stadig flere lokale borgere i Dybvad interesserer sig for og støtter aktiviteterne mod skifergas.
Aktionen har været med til at skabe national opmærksomhed om de ødelæggelser, som skifergas kan skabe.
Tarjei Haaland, Greenpeace
Det fortæller Aage Olsen, der er aktiv i den protestlejr - Total Protest Camp - som skifergasmodstandere har etableret tæt på den boregrund, hvor den franske energigigant Total inden længe indleder Danmarkshistoriens første prøveboring efter skifergas.
Boretårnet er stort set på plads, men Total kunne ikke arbejde på det hele mandagen, fordi en gruppe Greenpeace-aktivister var klatret op i tårnet. Efter 21 timers fredelig protest besluttede aktivisterne kort efter natten til tirsdag at indstille deres aktion. Forklaringen lyser, at politiets tilstedeværelse gjorde det umuligt at forsyne aktivisterne med varmt tøj, mad og drikke.
Ifølge Greenpeace har politiet sigtet 15 aktvister for ulovlig indtrængen.
Forsinkelse og opmærksomhed
– Aktivisterne har udvist et kæmpe mod og miljøansvar med aktionen, som ikke bare har forsinket Total et døgn med sin meningsløse første boring, men også været med til at skabe national opmærksomhed om de ødelæggelser, som skifergas kan skabe, udtaler klima- og energimedarbejder hos organisationen Tarjei Haaland.
Omkring 5.000 mennesker har under aktionen skrevet under på en underskriftsindsamling mod såkaldt fracking.
Fracking, eller hydraulisk frakturering, er navnet på den metode, der anvendes til at udvinde skifergas. Det sker ved at sprøjte en blanding af vand, sand og kemikalier ned i undergrunden for at frigøre gassen fra skiferlagene.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278