30 May 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Den underdanige regering

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Mandag, 19. april, 2021, 12:14:54

Den underdanige regering

Danskerne har fået et lille indblik i USA’s politiske indflydelse herhjemme.

Det sker med DR’s afsløringer af, hvordan USA og Israel spillede en afgørende rolle i regeringens beslutninger om omskæring af drengebørn.

Det er på tide, at vi gør op med USA’s indflydelse i dansk politik og de danske top-politikeres underdanighed.

I et lukket samråd fortalte udenrigsministeren Folketingets partier, at ”USA og Israel har begge i klare vendinger udtryk stor bekymring over et eventuelt forbud mod omskæring af drenge under 18 år. Ambassaden i Washington har modtaget budskabet fra både Kongressen og de store internationale jødiske organisationer, og USA’s ambassadør har rejst emnet i Udenrigsministeriet.”

Det viste sig, at statsministeren lyttede indgående til bekymringerne i Washington og affærdigede sagen med temmelig uforståelige argumenter, der for eksempel slet ikke nævnte de danske muslimer med et ord.

Få måneder efter indledte hun på egen hånd et lige så uforståeligt strategisk vaccinesamarbejde med apartheidstaten Israel.

Man kan mene, hvad man vil om omskæring og religiøse ritualer. Men det er tydeligt, at den danske demokratiske debat bliver afsporet, når USA melder sig på banen. Dette er kun et enkelt eksempel i en mindre sag, men gennem mange år har danskerne oplevet, at skiftende regeringer bøjede sig i støvet, når His Master’s Voice lod sig høre. Når danske soldater skulle i krig, eller Danmark skulle stemme efter USA’s hoved i FN, for eksempel om et internationalt forbud mod atomvåben.

For det meste hører vi ikke om det politiske pres, der flyder over Atlanten, for de underdanige danske ministre har en ultra-fin fornemmelse for Washingtons interesser og handler efter de mest diskrete vink. Det er et kæmpe demokratisk problem.

De klassiske regeringspartier, Venstre og Socialdemokratiet, ser da heller ingen problemer i USA’s forsøg på at bestemme over omskæring i Danmark. Den slags er man åbenbart vant til.

Det er ikke første gang, USA er på banen, når det handler om forhud. Foreningen Intact Denmark, der kæmper for et forbud mod omskæring af børn under 18 år, blev i 2018 udsat for pres fra USA’s ambassade. Foreningen havde stillet et borgerforslag og blev spurgt af den amerikanske ambassade: Hvad skal der til for, at I trækker jeres borgerforslag tilbage?

Den danske regering af skiftende kulør har en lang tradition for at pleje hemmelig omgang med USA og i det skjulte snyde den danske befolkning. Den hemmelige overvågning, foretaget af USA’s efterretningstjeneste NSA er et andet nyligt eksempel.

Det er på tide, at vi gør op med USA’s indflydelse i dansk politik og de danske toppolitikeres underdanighed.

Nyeste artikler

Fagligt
30. apr. 2021 - 06:00
Byggefag protesterer mod social dumping foran millionvilla i HellerupRøde faner på villavejen i Hellerup er et særsyn, men i morgen 1. maj svinger fanerne foran en millionvilla, der bliver sat i stand af polske håndværkere på dumpingvilkår.
30. aprByggefag protesterer mod social dumpi...
Indland
29. apr. 2021 - 06:15
Regeringen vil skærpe lov: Tidligere "hårde ghettoer" skal også rive boliger ned og sælge til privateBoligområder, der ikke længere står på den hårde ghettoliste, skal fortsat nedbringe andelen af almene familieboliger med 60 procent – hvilket indtil videre kun er opnået ved at rive ned og sælge ud af almene boliger. "Bare fordi et boligområde er kommet af den hårde ghettoliste, er det ikke ensbetydende med, at der ikke er udfordringer i området", siger Socialdemokratiets boligordfører.
29. aprRegeringen vil skærpe lov: Tidligere...
Udland
28. apr. 2021 - 06:45
Kampen mod racistisk politi fortsætter i USAHvad er vejen frem i kampen mod hvidt herredømme og racisme i politiet og den voldsomme brutalitet i USA? Vi har opsamlet en række kommentarer fra medierne og spurgt flere kilder på USA's venstrefløj og blandt sorte aktivistledere, hvor den næste kamp står.
28. aprKampen mod racistisk politi fortsætte...
Idekamp
27. apr. 2021 - 14:28
Sygeplejersker skriver til nordjyske regionspolitikereI forbindelse med at regionsrådet i Region Nordjylland holder møde i dag, har Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland sendt en appel om at lytte til sygeplejerskernes nødråb.
27. aprSygeplejersker skriver til nordjyske...
Idekamp
27. apr. 2021 - 14:08
Socialisme eller kapitalisme?Åbent brev fra Lars Ulrik Thomsen til DKP's ledelse: Nu foreligger oplægget til DKP's 36. kongres i september i år, og der står intet i oplægget om udmeldelse af EU. Hvorfor dette kursskifte i partiets politik?
27. aprSocialisme eller kapitalisme?
Idekamp
27. apr. 2021 - 13:43
Lad os få en 8. marts-plads på Jagtvej 69Yildiz Akdogan og Henrik Yde, der begge bor på Nørrebro, opfordrer Københavns Kommunes Vejnavnenævn til at navngive pladsen efter en vigtig historisk begivenhed.
27. aprLad os få en 8. marts-plads på Jagtve...
Fagligt
27. apr. 2021 - 12:34
Utilfredshed med lokale lønforhandlinger udløste strejke på Orskov YardFredag over middag forlod samtlige timelønnede deres arbejdsplads, Orskov Yard i Frederikshavn. De var utilfredse med et udspil fra ledelsen i forbindelse med lokale lønforhandlinger. Arbejdet er genoptaget tirsdag morgen.
27. aprUtilfredshed med lokale lønforhandlin...