29 May 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Stop den socialdemokratiske Store Broder

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Fredag, 23. april, 2021, 14:00:00

Stop den socialdemokratiske Store Broder

Overvågning er frihed. Krig er fred. Undertrykkelse af dine frihedsrettigheder er tryghed.

Som slagordene på Orwells Ministerie for Sandheds facade kunne disse slagord pryde Socialdemokratiets bannere som grundsætninger for deres regeringsførelse.

Med Kansas-klædte stereotyper forsøger Socialdemokratiets top at sælge fremmedfjendske, bagstræberiske og udemokratiske tiltag som arbejderpolitik.

Tryghed er som i et 1984’sk nysprog blevet en tilstræbt tilstand, som retfærdiggør allehånde tilsidesættelser af retsprincipper og frihedsrettigheder.

Med en forsvarsminister, der mener, at danske soldater er til for at gå i krig, og en justitsminister, som fra Folketingets talerstol i ramme alvor udgyder, at “med overvågning stiger friheden”, er det svært at få øje på arbejderbevægelsens grundsætninger om “frihed, lighed og solidaritet” i det tidligere arbejderparti.

Torsdag kunne Arbejderen fortælle hvordan vores socialdemokratiske Store Broder har fremsat et lovforslag, som i den hellige trygheds navn skal give politiet ret til – uden om domstolene – at gøre det ulovligt for alle at opholde sig i et geografisk afgrænset område i 30 dage, hvis nogen har vist “utryghedsskabende adfærd” i det pågældende område. Og demonstrationer er ikke undtaget.

Socialdemokratiet anno 2021 er først og fremmest et magtparti til opretholdelse af kapitalens diktatur – bevares, pakket ind i arbejderistiske floskler og patroniserende “folkelighed”, hvor klassetilhørsforhold reduceres til fodbold, Absolute Music og madpakker med rugbrød og leverpostej.

Med Kansas-klædte stereotyper forsøger Socialdemokratiets top at sælge fremmedfjendske, bagstræberiske og udemokratiske tiltag som arbejderpolitik.

Men arbejderklassen er ikke en midaldrende bleg mand med fodboldhalstørklæde om nakken, en bajer i hånden og en halvracistisk vittighed på læberne.

Den danske arbejder er muslim, jøde, ateist, kristen, budhist, homo-, bi-, hetero- og aseksuel, kvinde, mand og nonbinær. Den danske arbejder har alle farver, spiser halal, er vegetar, veganer, elsker bacon og holder sig til kosher.

Man kan håbe, at det fordomsfulde og nedladende syn på Danmarks hårdtarbejdende livsnerve snart bliver for meget for den sidste rest af gode, ærlige socialdemokratiske medlemmer.

For der er i sandhed brug for, at nogen tager bladet fra munden og siger fra overfor det socialdemokratiske nysprog.

Nyeste artikler

Fagligt
30. apr. 2021 - 06:00
Byggefag protesterer mod social dumping foran millionvilla i HellerupRøde faner på villavejen i Hellerup er et særsyn, men i morgen 1. maj svinger fanerne foran en millionvilla, der bliver sat i stand af polske håndværkere på dumpingvilkår.
30. aprByggefag protesterer mod social dumpi...
Indland
29. apr. 2021 - 06:15
Regeringen vil skærpe lov: Tidligere "hårde ghettoer" skal også rive boliger ned og sælge til privateBoligområder, der ikke længere står på den hårde ghettoliste, skal fortsat nedbringe andelen af almene familieboliger med 60 procent – hvilket indtil videre kun er opnået ved at rive ned og sælge ud af almene boliger. "Bare fordi et boligområde er kommet af den hårde ghettoliste, er det ikke ensbetydende med, at der ikke er udfordringer i området", siger Socialdemokratiets boligordfører.
29. aprRegeringen vil skærpe lov: Tidligere...
Udland
28. apr. 2021 - 06:45
Kampen mod racistisk politi fortsætter i USAHvad er vejen frem i kampen mod hvidt herredømme og racisme i politiet og den voldsomme brutalitet i USA? Vi har opsamlet en række kommentarer fra medierne og spurgt flere kilder på USA's venstrefløj og blandt sorte aktivistledere, hvor den næste kamp står.
28. aprKampen mod racistisk politi fortsætte...
Idekamp
27. apr. 2021 - 14:28
Sygeplejersker skriver til nordjyske regionspolitikereI forbindelse med at regionsrådet i Region Nordjylland holder møde i dag, har Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland sendt en appel om at lytte til sygeplejerskernes nødråb.
27. aprSygeplejersker skriver til nordjyske...
Idekamp
27. apr. 2021 - 14:08
Socialisme eller kapitalisme?Åbent brev fra Lars Ulrik Thomsen til DKP's ledelse: Nu foreligger oplægget til DKP's 36. kongres i september i år, og der står intet i oplægget om udmeldelse af EU. Hvorfor dette kursskifte i partiets politik?
27. aprSocialisme eller kapitalisme?
Idekamp
27. apr. 2021 - 13:43
Lad os få en 8. marts-plads på Jagtvej 69Yildiz Akdogan og Henrik Yde, der begge bor på Nørrebro, opfordrer Københavns Kommunes Vejnavnenævn til at navngive pladsen efter en vigtig historisk begivenhed.
27. aprLad os få en 8. marts-plads på Jagtve...
Fagligt
27. apr. 2021 - 12:34
Utilfredshed med lokale lønforhandlinger udløste strejke på Orskov YardFredag over middag forlod samtlige timelønnede deres arbejdsplads, Orskov Yard i Frederikshavn. De var utilfredse med et udspil fra ledelsen i forbindelse med lokale lønforhandlinger. Arbejdet er genoptaget tirsdag morgen.
27. aprUtilfredshed med lokale lønforhandlin...