07 Dec 2022  

KBH: Overskyet, let støvregn, 2 °C

Konferencen om EU's fremtid er ren humbug

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Mandag, 22. marts, 2021, 13:19:09

Konferencen om EU's fremtid er ren humbug

10. marts underskrev EU-kommissionen, EU-parlamentet og formandskabet for EU en erklæring, der søsætter EU's projekt Konferencen om EU's fremtid, der angiveligt skal involvere almindelige borgere.

Ideen blev oprindeligt foreslået af Frankrigs præsident Emmanuel Macron i kølvandet på den britiske folkeafstemning om EU. Siden har Ursula von der Leyen gjort det til sit for at blive godkendt af de EU-begejstrede medlemmer af EU-parlamentet, der efterfølgende i januar 2020 vedtog en erklæring til støtte for projektet. Siden da har EU ligget i intern strid, i første omgang om konferencen kunne omfatte ændringer af EU-traktaterne, og i anden omgang hvem der skal lede konferencen.

Skåret ind til benet skal konferencen om EU's fremtid fremme EU-landenes monopolers interesser og styrke deres profitter, hvilket altid sker på bekostning af arbejderklassen, på hjemmefronten og globalt.

Nu er EU altså nået til enighed, og til maj begynder konferencen 70 år efter underskrivelsen af Schumanerklæringen, der lagde grunden til det EU, vi kender i dag. Det har været 70 år, hvor EU bid for bid har skåret solide lunser af medlemslandenes nationale selvstændighed på vej mod EU's forenede stater med hele pivtøjet, inklusive et militær der er rustet til tænderne. Og det er den kurs, som Konferencen om EU nu skal blåstemple videre frem og give kursen et folkeligt alibi.

"Konferencen om Europas fremtid er en serie debatter, som skal ledes af borgerne, og som vil give folk fra hele Europa mulighed for at udveksle idéer og bidrage til at forme vores fælles fremtid", skriver EU-kommissionen om projektet.

Det lyder besnærende, men er ren humbug. Erklæringen fra de tre formænd indeholder en masse plusord som demokrati, dialog, indflydelse, retfærdighed og bæredygtighed samt løfter fra EU-toppen om at lytte til borgerne.

Men ingen af disse begreber hører til EU's spidskompetencer, og imellem de positive ord skinner da også de egentlige hensigter igennem såsom at styrke EU's "samfundspagt og den europæiske industris konkurrenceevne". Og at EU er "nødt til at være mere assertiv og indtage en førende global rolle med hensyn til at fremme sine værdier og standarder…" Frem for at bruge fremmedordet assertiv kunne EU have benyttet de mere forståelige ord – selvsikker, slagkraftigt.

Skåret ind til benet skal konferencen om EU's fremtid fremme EU-landenes monopolers interesser og styrke deres profitter, hvilket altid sker på bekostning af arbejderklassen, på hjemmefronten og globalt.

Nyeste artikler

Fagligt
30. apr. 2021 - 06:00
Byggefag protesterer mod social dumping foran millionvilla i HellerupRøde faner på villavejen i Hellerup er et særsyn, men i morgen 1. maj svinger fanerne foran en millionvilla, der bliver sat i stand af polske håndværkere på dumpingvilkår.
30. aprByggefag protesterer mod social dumpi...
Indland
29. apr. 2021 - 06:15
Regeringen vil skærpe lov: Tidligere "hårde ghettoer" skal også rive boliger ned og sælge til privateBoligområder, der ikke længere står på den hårde ghettoliste, skal fortsat nedbringe andelen af almene familieboliger med 60 procent – hvilket indtil videre kun er opnået ved at rive ned og sælge ud af almene boliger. "Bare fordi et boligområde er kommet af den hårde ghettoliste, er det ikke ensbetydende med, at der ikke er udfordringer i området", siger Socialdemokratiets boligordfører.
29. aprRegeringen vil skærpe lov: Tidligere...
Udland
28. apr. 2021 - 06:45
Kampen mod racistisk politi fortsætter i USAHvad er vejen frem i kampen mod hvidt herredømme og racisme i politiet og den voldsomme brutalitet i USA? Vi har opsamlet en række kommentarer fra medierne og spurgt flere kilder på USA's venstrefløj og blandt sorte aktivistledere, hvor den næste kamp står.
28. aprKampen mod racistisk politi fortsætte...
Idekamp
27. apr. 2021 - 14:28
Sygeplejersker skriver til nordjyske regionspolitikereI forbindelse med at regionsrådet i Region Nordjylland holder møde i dag, har Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland sendt en appel om at lytte til sygeplejerskernes nødråb.
27. aprSygeplejersker skriver til nordjyske...
Idekamp
27. apr. 2021 - 14:08
Socialisme eller kapitalisme?Åbent brev fra Lars Ulrik Thomsen til DKP's ledelse: Nu foreligger oplægget til DKP's 36. kongres i september i år, og der står intet i oplægget om udmeldelse af EU. Hvorfor dette kursskifte i partiets politik?
27. aprSocialisme eller kapitalisme?
Idekamp
27. apr. 2021 - 13:43
Lad os få en 8. marts-plads på Jagtvej 69Yildiz Akdogan og Henrik Yde, der begge bor på Nørrebro, opfordrer Københavns Kommunes Vejnavnenævn til at navngive pladsen efter en vigtig historisk begivenhed.
27. aprLad os få en 8. marts-plads på Jagtve...
Fagligt
27. apr. 2021 - 12:34
Utilfredshed med lokale lønforhandlinger udløste strejke på Orskov YardFredag over middag forlod samtlige timelønnede deres arbejdsplads, Orskov Yard i Frederikshavn. De var utilfredse med et udspil fra ledelsen i forbindelse med lokale lønforhandlinger. Arbejdet er genoptaget tirsdag morgen.
27. aprUtilfredshed med lokale lønforhandlin...