29 May 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Lad de syriske flygtninge blive

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Torsdag, 15. april, 2021, 15:18:07

Lad de syriske flygtninge blive

Syriske flygtninge er jaget vildt i Danmark i denne tid. Regeringen vil ganske enkelt have så mange som muligt af dem ud af landet. 

Dusinvis af sager om opholdstilladelse turnerer rundt i Flygtningenævnet, Udlændingestyrelsen og Hjemrejsestyrelsen, og status er, at flere og flere syrere får afslag på forlænget opholdstilladelse i Danmark. Også familiesammenførte ægtefæller og børn skal genvurderes.

Et asylsystem, der baserer sig på tvangshjemsendelser og umenneskelige lejre, kan ikke forsvares.

For nu er Syrien sikkert, mener man. Tirsdag erklærede statsministeren sig helt enig med Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl om, at flygtninge skal sendes hjem, hvis deres hjemstavn vurderes sikker. 

“Jeg deler fuldstændigt analysen. Og jeg mener, at den er lige så logisk, som den er åbenbar,” sagde Mette Frederiksen.

Det er ikke overraskende. De aktuelle hjemsendelsesbestræbelser er en direkte konsekvens af lov 140, der trådte i kraft 1. marts 2019: Det såkaldte paradigmeskifte i dansk udlændingepolitik. Vedtaget af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre, Konservative og Liberal Alliance. Og skarpt kritiseret af FN’s Flygtningeorganisation, UNHCR.

Kernen er, at opholdstilladelser til flygtninge nu per definition kun er midlertidige. Som Dansk Folkepartis Peter Skaarup har sagt:

“Det betyder, at vi drejer hele politikken på det her område fra, at den i dag handler om integration, til den handler om hjemsendelse.”

Så hvis du er syrisk flygtning, er under uddannelse, har fået job, har fået børn som har fået kammerater og kærester, så skal du leve med frygten for, at du når som helst kan blive rykket op med rode.

Og den konkrete situation i Syrien? Den danske repræsentation i landet er lukket af sikkerhedshensyn. FN vurderer, at for eksempel Damaskus ikke er sikker. Syrien er i dag ikke et frit land. Der er ikke permanent fred og sikkerhed. Dele af landet er stadig besat af amerikanske og tyrkiske styrker. Så sent som i begyndelsen af marts bombede israelske kampfly mål i hovedstaden Damaskus, og USA smed bomber over det østlige Syrien. 

Og så kan syrere, der får inddraget deres opholdstilladelse, slet ikke komme hjem. Danmark har nemlig ikke en hjemsendelsesaftale med Syriens regering. Endestationen bliver derfor ikke Damaskus eller Aleppo, men et udrejsecenter her i Danmark. Dem kender vi forholdene i!

Det ville være fantastisk, hvis der på et tidspunkt opstår en situation, hvor flygtningene – hvis de vil – kan vende hjem til Syrien og være med til at opbygge og udvikle deres land. Men det har lange udsigter.

Et asylsystem, der baserer sig på tvangshjemsendelser og umenneskelige lejre, kan ikke forsvares. Så lad os bestorme regeringen med det indlysende krav om, at de syriske flygtninge får lov at blive.

Nyeste artikler

Fagligt
30. apr. 2021 - 06:00
Byggefag protesterer mod social dumping foran millionvilla i HellerupRøde faner på villavejen i Hellerup er et særsyn, men i morgen 1. maj svinger fanerne foran en millionvilla, der bliver sat i stand af polske håndværkere på dumpingvilkår.
30. aprByggefag protesterer mod social dumpi...
Indland
29. apr. 2021 - 06:15
Regeringen vil skærpe lov: Tidligere "hårde ghettoer" skal også rive boliger ned og sælge til privateBoligområder, der ikke længere står på den hårde ghettoliste, skal fortsat nedbringe andelen af almene familieboliger med 60 procent – hvilket indtil videre kun er opnået ved at rive ned og sælge ud af almene boliger. "Bare fordi et boligområde er kommet af den hårde ghettoliste, er det ikke ensbetydende med, at der ikke er udfordringer i området", siger Socialdemokratiets boligordfører.
29. aprRegeringen vil skærpe lov: Tidligere...
Udland
28. apr. 2021 - 06:45
Kampen mod racistisk politi fortsætter i USAHvad er vejen frem i kampen mod hvidt herredømme og racisme i politiet og den voldsomme brutalitet i USA? Vi har opsamlet en række kommentarer fra medierne og spurgt flere kilder på USA's venstrefløj og blandt sorte aktivistledere, hvor den næste kamp står.
28. aprKampen mod racistisk politi fortsætte...
Idekamp
27. apr. 2021 - 14:28
Sygeplejersker skriver til nordjyske regionspolitikereI forbindelse med at regionsrådet i Region Nordjylland holder møde i dag, har Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland sendt en appel om at lytte til sygeplejerskernes nødråb.
27. aprSygeplejersker skriver til nordjyske...
Idekamp
27. apr. 2021 - 14:08
Socialisme eller kapitalisme?Åbent brev fra Lars Ulrik Thomsen til DKP's ledelse: Nu foreligger oplægget til DKP's 36. kongres i september i år, og der står intet i oplægget om udmeldelse af EU. Hvorfor dette kursskifte i partiets politik?
27. aprSocialisme eller kapitalisme?
Idekamp
27. apr. 2021 - 13:43
Lad os få en 8. marts-plads på Jagtvej 69Yildiz Akdogan og Henrik Yde, der begge bor på Nørrebro, opfordrer Københavns Kommunes Vejnavnenævn til at navngive pladsen efter en vigtig historisk begivenhed.
27. aprLad os få en 8. marts-plads på Jagtve...
Fagligt
27. apr. 2021 - 12:34
Utilfredshed med lokale lønforhandlinger udløste strejke på Orskov YardFredag over middag forlod samtlige timelønnede deres arbejdsplads, Orskov Yard i Frederikshavn. De var utilfredse med et udspil fra ledelsen i forbindelse med lokale lønforhandlinger. Arbejdet er genoptaget tirsdag morgen.
27. aprUtilfredshed med lokale lønforhandlin...