28 May 2022  

KBH: Spredte skyer, 14 °C

Sandheden om "ghettoloven"

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Tirsdag, 25. februar, 2020, 15:00:00

Sandheden om "ghettoloven"

"For 11 år siden skrev jeg, at man burde sælge ud af de almene boliger. Nu gennemføres det. Kun fordi LA gik i regering, og jeg blev boligminister. Liberale resultater kræver, at liberale tager ansvar".

Således skrev Liberal Alliances Ole Birk Olesen på Facebook i forrige uge. Det kunne næsten ikke være sagt mere præcist. Arbejderen har påpeget det fra dag ét, siden det såkaldte "ghettoudspil" blev præsenteret. 

Med en socialdemokratisk boligminister ved roret og med opbakning fra store dele af Folketinget nedlægges tusinder af billige boliger, som overdrages til private investorer. 

De såkaldte "ghettolove" er pakket ind i en sky af ord om parallelsamfund, men tilbage på bundlinjen står de benhårde kendsgerninger, at store dele af den almene boligsektor nu skal sælges. 

Kendsgerningen er, at med en socialdemokratisk boligminister ved roret og med opbakning fra store dele af Folketinget nedlægges tusinder af billige boliger, som overdrages til private investorer. 

>> LÆS OGSÅ: Regeringen angriber den almene boligsektor

Kendsgerningen er også, at der nu er indført forskelsbehandling af mennesker i Danmark. Beboerne i de såkaldte "ghettoområder" har ikke samme rettigheder som landets øvrige borgere. Ingen andre steder i Danmark er det tilladt at smide folk ud af deres boliger, som det sker nu.

"Ghettoloven" er ikke kun et generalangreb på hele den almene boligsektor i Danmark. Det er også et kæmpe angreb på fattige mennesker, som smides ud og tvangsflyttes og i fremtiden ikke får adgang til den almene boligsektor.

>> LÆS OGSÅ: Fordrivelse af fattige beboere

Hvis nogen stadig er i tvivl, så se til Slagelse, hvor beboerne i foreløbig 35 lejligheder nu har modtaget en opsigelse, fordi deres lejligheder skal sælges. Eller se til Helsingør, hvor beboerne i 96 lejligheder er blevet opsagt, fordi beboersammensætningen skal ændres!

Det er bemærkelsesværdigt, at opsigelserne blev sendt ud samtidig med, at den liberale tænketank Cepos i sidste uge udsendte en rapport, hvor det konkluderes, at "ghettolovene ikke bygger på viden".

>> LÆS OGSÅ: Nu bliver de første mennesker smidt ud på grund af ghettopakken

Cepos skriver: "Det er derfor stærkt kritisabelt, at man har indført lovgivning som f.eks. dobbelt straf for lovovertrædelser, tvungen pasning af børn i daginstitution eller tvangsflytning, blot fordi man bor på en særlig adresse. Det er et stort overgreb mod den enkeltes frie ret, og derfor bør vi i et retssamfund som det danske kunne forlange, at lovgiver dokumenterer, at indgrebet er berettiget og sandsynliggøre, at det vil virke. Det kan man bare ikke. Vi har ingen evidens for, at indgrebene vil gøre gavn".

Det er unægtelig ironisk, at det er Cepos af alle, som skal påvise denne indlysende sandhed. Og indirekte viser rapporten, at Ole Birk Olesen har helt ret. "Ghettolovene" handler i virkeligheden om at privatisere og kapitalisere den almene boligsektor.

Nyeste artikler

Fagligt
30. apr. 2021 - 06:00
Byggefag protesterer mod social dumping foran millionvilla i HellerupRøde faner på villavejen i Hellerup er et særsyn, men i morgen 1. maj svinger fanerne foran en millionvilla, der bliver sat i stand af polske håndværkere på dumpingvilkår.
30. aprByggefag protesterer mod social dumpi...
Indland
29. apr. 2021 - 06:15
Regeringen vil skærpe lov: Tidligere "hårde ghettoer" skal også rive boliger ned og sælge til privateBoligområder, der ikke længere står på den hårde ghettoliste, skal fortsat nedbringe andelen af almene familieboliger med 60 procent – hvilket indtil videre kun er opnået ved at rive ned og sælge ud af almene boliger. "Bare fordi et boligområde er kommet af den hårde ghettoliste, er det ikke ensbetydende med, at der ikke er udfordringer i området", siger Socialdemokratiets boligordfører.
29. aprRegeringen vil skærpe lov: Tidligere...
Udland
28. apr. 2021 - 06:45
Kampen mod racistisk politi fortsætter i USAHvad er vejen frem i kampen mod hvidt herredømme og racisme i politiet og den voldsomme brutalitet i USA? Vi har opsamlet en række kommentarer fra medierne og spurgt flere kilder på USA's venstrefløj og blandt sorte aktivistledere, hvor den næste kamp står.
28. aprKampen mod racistisk politi fortsætte...
Idekamp
27. apr. 2021 - 14:28
Sygeplejersker skriver til nordjyske regionspolitikereI forbindelse med at regionsrådet i Region Nordjylland holder møde i dag, har Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland sendt en appel om at lytte til sygeplejerskernes nødråb.
27. aprSygeplejersker skriver til nordjyske...
Idekamp
27. apr. 2021 - 14:08
Socialisme eller kapitalisme?Åbent brev fra Lars Ulrik Thomsen til DKP's ledelse: Nu foreligger oplægget til DKP's 36. kongres i september i år, og der står intet i oplægget om udmeldelse af EU. Hvorfor dette kursskifte i partiets politik?
27. aprSocialisme eller kapitalisme?
Idekamp
27. apr. 2021 - 13:43
Lad os få en 8. marts-plads på Jagtvej 69Yildiz Akdogan og Henrik Yde, der begge bor på Nørrebro, opfordrer Københavns Kommunes Vejnavnenævn til at navngive pladsen efter en vigtig historisk begivenhed.
27. aprLad os få en 8. marts-plads på Jagtve...
Fagligt
27. apr. 2021 - 12:34
Utilfredshed med lokale lønforhandlinger udløste strejke på Orskov YardFredag over middag forlod samtlige timelønnede deres arbejdsplads, Orskov Yard i Frederikshavn. De var utilfredse med et udspil fra ledelsen i forbindelse med lokale lønforhandlinger. Arbejdet er genoptaget tirsdag morgen.
27. aprUtilfredshed med lokale lønforhandlin...