15 Jan 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Socialrådgivere afviser fleksjobreform

Socialrådgivere afviser fleksjobreform

Fredag, 25. maj, 2012, 18:12:47

Regeringens forslag til fleksjobreform er uspiseligt, mener Dansk Socialrådgiverforening. Foreningens medlemmer i fleksjob vil miste op til 4000 kroner pr. måned.

Socialrådgivere, der i fremtiden kommer i fleksjob på for eksempel et jobcenter, vil få en lønnedgang på op til 4000 kroner om måneden.
Bille

Dansk Socialrådgiverforening tager afstand fra regeringens forslag til reform af fleksjobordningen.

Det slog socialrådgivernes hovedbestyrelse fast, da den var samlet tidligere på ugen.

– Reformen er en ren spareøvelse uden socialfaglige forbedringer, siger Bettina Post, formand for Dansk Socialrådgiverforening til Arbejderen.

– For en gennemsnitlig socialrådgiver, der er i fleksjob, vil reformen betyde en lønnedgang på omkring 4000 kroner om måneden, tilføjer Bettina Post.

Hun tror ikke på reformens ide om, at man kan få fleksjobbere til at arbejde mere ved, at give en højere løn jo længere arbejdstiden er.

– En gulerod kan ikke øge arbejdsevnen hos de her mennesker, som alle har fået konstateret en varig og væsentlig nedsættelse af arbejdsevnen, siger Bettina Post.

Der er i øjeblikket 274 socialrådgivere i fleksjob på landsplan. Mange af dem har været meget utilfredse med, at Socialrådgiverforeningen ikke tidligere har meldt klart ud omkring fleksjobreformen.

– Vi har valgt ikke at bruge kræfterne på fleksjobreformen og har i stedet koncentreret os om førtidspensionsreformen, som vi er meget positive overfor. Men det er faldet nogle af vores medlemmer for brystet, oplyser Bettina Post.

Hovedbestyrelsen diskuterede også spørgsmålet om kontanthjælp til unge under 30 år. Det vakte stor opsigt, da Bettina Post midt i april lancerede et forslag om, at uddannelsesparate kontanthjælpsmodtagere mellem 25 og 30 år skulle have sænket deres ydelse til SU-niveau.

Et flertal i hovedbestyrelsen afviste den ide. Nu er ledelsen nået til enighed om et andet forslag. Uddannelsesparate på op til 30 år skal kunne pålægges at starte på en uddannelse. Alternativt vil de miste deres kontanthjælp. I dag gælder kravet for unge op til 25 år.

– Men en betingelse er, at uddannelsessystemet er parat til at rumme disse unge. Der skal være uddannelsespladser og praktikpladser til dem og de skal have den nødvendige støtte til at kunne gennemføre uddannelsen, siger Bettina Post.

Majbrit Berlau, formand for socialrådgiverne i Region Øst, var blandt dem, som afviste forslaget om en lavere kontanthjælp til 25-30-årige. Hun er glad for den nye beslutning.

– Det er en rigtig fornuftig beslutning i en tid med høj arbejdsløshed. Dem der har evner og mulighed for at tage en uddannelse, skal også gøre det, siger Majbrit Berlau til Arbejderen.

Mens Bettina Posts første udmelding blev kritiseret af mange socialrådgivere, blev den modtaget med stor tilfredshed hos regeringen og Kommunernes Landsforening.

Bettina Post ved ikke, om forløbet har skadet Socialrådgiverforeningens omdømme.

– Men jeg fortryder ikke, at jeg rejste sagen, siger hun.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


25. maj. 2012 - 18:12   03. sep. 2012 - 12:37

Indland