Regeringen lægger i sit udspil til reform af førtidspensionen op til en mere helhedsorienteret indsats på socialområdet.
Både Dansk Socialrådgiverforening og Socialpædagogerne er positive overfor regeringens forslag til reform af førtidspensionen. De glæder sig over, at udspillet lægger op til en helhedsorienteret indsats i forhold til den enkelte person.
– Det er meget positivt, at alle kommuner skal oprette tværfaglige rehabiliteringsteam og lave ressourceforløb med én gennemgående sagsbehandler, som bliver borgerens kontaktperson. Regeringens reformudspil er et udtryk for et holdningsskifte, hvor det er slut med at sende borgeren rundt mellem forskellige kommunale forvaltninger afhængig af, hvad deres problem er, siger Bettina Post, formand for socialrådgiverne.
Socialrådgiverne har i årevis kritiseret VK-regeringens silo-tænkning i forhold til social- og beskæftigelsespolitikken, hvor en ansat på jobcentret ikke måtte forholde sig til de sociale og helbredsmæssige problemer en arbejdsløs kunne have.
Det vil den nuværende regering gøre op med ved at etablere rehabiliteringsteam i alle kommuner. Det enkelte team skal bestå af ansatte fra jobcentret og fra social-, sundheds- og uddannelsesområdet. De skal i fællesskab planlægge ressourceforløbene for de personer, som man skal forsøge at få ud på arbejdsmarkedet i stedet for at bevilge en førtidspension.
Mens Bettina Post er tilfreds med den del af udspillet, kritiserer hun at mennesker i ressourceforløb kun vil få en ydelse svarende til 60 procent af højeste dagpengesats.
– Vi havde hellere set en ydelse på ledighedsydelsesniveau, som udgør cirka 90 procent af dagpengene, siger hun.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278