Lærere og forældre på Frederiksberg frygter for kvaliteten i undervisningen, hvis lærerne bliver tvunget til at undervise mere.
Mandag besluttede byrådet i Frederiksberg Kommune, at de lokale skolelærere fremover skal undervise mere.
Politikernes beslutning skete foran mere end 50 bekymrede forældre og lærere, der var mødt op i byrådssalen på Frederiksberg Rådhus.
Forældrene og lærerne frygter, at tiden til mere undervisning vil blive taget fra den tid lærerne bruger på at forberede undervisningen.
– Besparelser på lærernes forberedelse og efterbehandling af undervisningen, betyder mindre tid til de opgaver, som sikrer at mine børn får den nødvendige og gode undervisning i læsning, matematik, på skolebiblioteket og ift. inklusion på skolen, som de får i dag, siger Charlotte Bertelsen, forælder til to børn på Skolen på la Cours Vej.
Kommunernes Landsforening (KL) har siden 2011 - udenom Danmarks Lærerforening - lavet aftaler med foreløbig 20 kommuner om at lærerne skal bruge en større del af deres arbejdstid på at undervise.
De bekymrer lærerne.
– Politikerne kan ikke spare mere uden at det får store konsekvenser for eleverne, siger Peter Nielsen, lærer på Skolen ved Bülowsvej.
KL’s aftale med kommunerne handler kun om at spare penge, advarer lærerne på Frederiksberg:
– KL’s partnerskab om at kortlægge lærernes arbejdstid tager ikke hensyn til, om det har konsekvenser for fagligheden og kvaliteten i folkeskolen. Vi vil gerne drøfte, hvordan vi kan gøre skolen endnu bedre, og vi har det fint med at blive sammenlignet med andre skolevæsener. Men vi vil sammenlignes på undervisningens kvalitet, siger Ane Søegaard, formand for Frederiksberg Kommunelærerforening.
Fagforeningen mødes i dag for at beslutte, hvordan de fremadrettet kan sætte fokus på konsekvenserne af aftalen.
Forældre og lærere er ikke de eneste, der er kritiske overfor det såkaldte »partnerskab« med KL: Både SFs’ og Enhedslistens byrådsmedlemmer stemte imod aftalen.
– Det er med en del undren, at der nu viser sig et flertal i kommunalbestyrelsen for at indgå et partnerskab med Kommunernes Landsforening (KL). KL tilbyder i partnerskabet redskaber til besparelser på skoleområdet, men interesserer sig ingenlunde for undervisningskvaliteten, siger Carsten Nørballe fra SF.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278