Internettet skal overvåges mere intensivt, mener PET i ny rapport om politisk ekstremisme.
Politiets Efterretningstjeneste (PET) vil overvåge internettet endnu mere intensivt end i dag.
Ifølge PET bliver nettet i stigende omfang brugt i »ekstremistiske« sammenhænge. Derfor vil PET have mulighed for i højere grad »løbende og systematisk at kunne identificere og overvåge relevante dele af internettet«, lyder kravet fra den hemmelige tjeneste i den 28 side lange rapport om PET’s indsats mod politisk ekstremisme, som PET netop har udgivet.
PET går ikke i detaljer med, hvilke hjemmesider, chatforummer, og så videre der skal overvåges mere intensivt.
Et af de områder, som PET vil holde et særligt vågent øje med er »Ekstremistiske miljøers ulovlige indsamling, bearbejdning og registrering af personoplysninger med henblik på at afdække og eksponere politiske modstandere og deres aktiviteter«
Det er formentlig en hentydning til det antifascistiske research-kollektiv Redox, som i august afslørede det højreekstreme ORG-netværk, og satte navne på en række personer fra dansk erhvervsliv, militær og politi, der har tilknytning til ORG.
I september i år lukkede Datatilsynet ned for Redox’ hjemmeside. Det skete efter at Politiets Efterretningstjeneste netop var blevet færdig med en halvandet års efterforskning af Redox, der beskylder Redox for at have forbindelser til Antifascistisk Aktion, der tidligere har demonstreret når højreradikale holder møder.
Imens lever højreradikale hjemmesider som Uriasposten videre og kan fortsat registrere eksempelvis læserbreve fra sine politiske modstandere.
Udover at overvåge internet og antifascister, er der ifølge PET behov for yderligere initiativer for at modvirke »Ekstremistiske trusler mod den offentlige orden og sikkerhed i forbindelse med politiske manifestationer«.
PET vil også holde øje med om ekstremister forsøger at infiltrere ikke-ekstremistiske organisationer og foreninger. Tjenesten nævner ikke selv nogle navne, men det kan måske åbne op for at overvåge eksempelvis miljø- og klimabevægelsen eller andre, fredelige bevægelser.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278