Enhedslisten har indgået aftale med regeringen om ekstra 400 millioner kroner til velfærdsforbedringer. Nu forhandles der om fordelingen af de i alt 5,4 milliarder kroner.
Det lykkedes i weekenden Enhedslisten at få forhøjet regeringens finanslovsramme til forbedringer af velfærden med ekstra 400 millioner kroner. Det bringer den samlede ramme op på 5,4 milliarder kroner.
Det er også med i aftalen, hvad de 400 millioner kroner skal gå til, forklarer Per Clausen, formand for Enhedslistens folketingsgruppe.
– De bliver brugt til at sikre dem med de laveste indkomster større kompensation for stigningen i de grønne afgifter. Og til at øge indsatsen mod social dumping ved brug af underbetalt, østeuropæisk arbejdskraft, siger Per Clausen til Arbejderen.
Helt konkret vil kompensationen, i form af en årlig »grøn check« til familier med årsindkomster under 212.000 kroner, blive sat op fra 1300 til 1580 kroner årligt.
– Det lyder måske ikke af så meget, men det skal så tages med i betragtning, at vi har været oppe mod de Radikale, som jo er arge modstandere af enhver form for yderligere skatter og afgifter, siger Per Clausen.
Bortset fra de 400 millioner kroner er det endnu ikke forhandlet på plads, hvad de resterende fem milliarder kroner, som kommer ind på ekstra skatter og afgifter, helt konkret skal bruges til.
– Der bliver i øjeblikket forhandlet på livet løs på alle de forskellige områder. I regeringens finanslovsoplæg er der for eksempel afsat tre milliarder kroner til forbedringer i kommuner og regioner, siger Per Clausen og fortsætter:
– Vi vil prioritere forbedringer i daginstitutionerne og på uddannelsesområdet, samt bedre vilkår for arbejdsløse. Når der ligger et resultat på et område, vil vi komme ud med det, lyder det fra Enhedslistens gruppeformand.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278