I morgen trækker 20.000 danske gymnasieelever i arbejdstøjet. Og lønnen, den sender de til unge i Peru.
Oplysning, stillingtagen, handling.
Sådan lyder mottoet, når Operation Dagsværk i morgen for seksogtyvende år i træk hiver gymnasieeleverne ud af klasseværelserne og ned i arbejdstøjet for at tjene penge til unge, der trænger mere end dem selv.
I år skal gymnasieelevernes løn sendes til de oprindelige folk i Perus regnskov. Der skal de betale for skolegang til 2000 børn samt uddanne 300 lokale unge til at understøtte de oprindelige folks kamp imod olieforurening af deres jord og vand.
– Det er vigtigt for os, at den enkelte gymnasieelev deltager på et oplyst grundlag. De skal vide, hvad pengene går til og hvorfor. Og vigtigst af alt skal de gøre det i solidaritet med unge andre steder i verden. Man skal ikke være dagsværker, fordi man føler sig presset til det, siger Rane Hansen fra Operation Dagsværk.
Han synes, at en af styrkerne ved Operation Dagsværk er, at det er gymnasieeleverne selv, der i fællesskab bestemmer, hvad pengene skal gå til.
– Cirka 20.000 gymnasieelever har tilmeldt sig indtil videre, men der tikker stadig tilmeldinger ind hele tiden, fortæller Rane Hansen, der håber på et godt indsamlingsresultat.
– Sidste år fik vi samlet 6,5 millioner kroner. Det ville da være fedt, hvis vi fik samlet lige så meget ind i år, siger han og indskyder, at projektet igennem årene har samlet i alt 135 millioner kroner ind til unge over hele verden.
Hvis du vil vide mere om Operation Dagsværk, kan du klikke dig ind på www.od.dk, hvor du også kan finde ud af, hvordan du hyrer en dagsværker. Det koster 300 kroner for fem timers arbejde.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278