Først i 2012-2015 vil G4S trække sig ud af nogle af sine forretninger i de besatte områder på Vestbredden.
Sikkerhedskoncernen G4S’ lovede tilbagetrækning fra det besatte Palæstina trækker ud.
Det fortæller gigantkoncernen i en orientering til Københavns Kommune om, hvordan det går med G4S lovede bestræbelser om opgive sine forretninger på den israelsk besatte Vestbred.
Ifølge notatet vil G4S først mellem 2012 og 2015 trække sig ud af nogle af sine kontrakter i de besatte områder.
G4S fortsætter altså med at tjene penge på at levere sikkerhed i de ulovlige bosættelser – herunder udstyr til israelske checkpoints og fængsler, hvor der sidder palæstinensere politiske fanger.
G4S har været i Israel for at forhøre sig om mulighederne for at komme ud af kontrakterne:
»De pågældende kontrakter udløber mellem 2012 og 2015, og indtil da er G4S tvunget til at levere services omfattet af kontrakterne«, skriver G4S’ direktør, Ole Knudsen, i sit notat til kommunen.
Men G4S vil også efter 2015 fortsat levere sikkerhedsudstyr til fire fængsler, banker og supermarkeder.
Meldingen vækker vrede hos EU-parlamentariker, Margrethe Auken fra SF:
– Bosættelserne er ulovlige efter international lov. At G4S direkte og inddirekte støtter bosættelserne er foragteligt, siger Margrethe Auken til organisationen DanWatch, der holder øje med danske virksomheder.
Enhedslistens udenrigsordfører, Christian Juhl, vil nu tage G4S’ forretninger i de ulovlige besættelser op i Udenrigspolitisk Nævn.
– G4S skal ikke servicere danske offentlige virksomheder, hvis de samtidig engagerer sig i bosættelser på Vestbredden, siger han til DanWatch.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278