S og SF måtte ud og forsvare deres forslag om skattestigninger under gårsdagens debat.
![](http://old2010.arbejderen.dk/sites/arbejderen.dk/files/imagecache/aef_image_story_image_example/imagecache/aef_image_original_format/03b-S-skat-175.jpg)
Kommer S og SF til magten efter det kommende valg, vil danskerne blive udsat for markante skattestigninger på over 31 milliarder kroner.
Sådan lød advarslen fra regeringspartierne og Dansk Folkeparti under gårsdagens åbningsdebat i Folketinget. Debatten var i høj grad præget af, at valget nærmer sig.
– Valget står mellem regeringens vej med økonomisk ansvarlighed eller den anden vej, der hedder skattestigninger. S og SF vil beskatte danskerne ned under gulvbrædderne, konstaterede Venstres ordfører Peter Christensen.
– Det passer ikke. S og SF vil hæve skatten med 18 milliarder kroner og ikke mere. Vi siger åbent og ærligt, at det er vi nødt til for at have råd til velfærd. Vi vil blandt andet indføre en millionærskat, fordi de rigeste er sluppet så billigt under VKO, sagde Helle Thorning-Schmidt, da hun var i spørgerunde under åbningsdebatten.
Også Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti kastede sig ind i debatten om S-SF’s såkaldte brandbeskatning af erhvervsliv og privatpersoner.
– S og SF vil brandbeskatte erhvervslivet, det erhvervsliv som skal sikre vækst, erklærede blandt andet Vivi Kier fra Konservative.
– Det, vi vil, er at beskatte usunde fødevarer og bruge pengene til bedre sygehuse og forebyggelse, beskatte de banker, der ikke har opført sig særlig ansvarligt, og bruge pengene til bedre skoler, samt beskatte de mest velhavende og indføre en betalingsring rundt om København, erklærede SF’s formand Villy Søvndal. Han tilføjede, at pengene fra betalingsringen skal bruges til at forbedre den kollektive trafik.
Da der kunne stilles spørgsmål til Villy Søvndal, forsøgte Line Barfod fra Enhedslisten at få ham til at garantere, at en S-SF regering vil trække forringelserne af dagpengereglerne tilbage. Det lykkedes ikke. Søvndal lovede kun, at man ville tage en forhandling med fagbevægelsen om problemerne med arbejdsløse, som falder ud af systemet.
Folketingsdebatten fortsatte efter Arbejderens deadline.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
![](https://arbejderen.dk/sites/default/files/mobile_pay_arb.png)
87278