03 Feb 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Ø kræver samråd i lækagesag

Ø kræver samråd i lækagesag

Onsdag, 09. februar, 2011, 10:43:46

Højesteret fritog i går DR og TV2 for at udlevere deres kilde til jægerlækagen. Enhedslisten kræver forsvarsministeren i samråd om sagen.

Enhedslistens Frank Aaen frygter at politiet lukker lækagesagen efter gårsdagens dom.

Enhedslisten indkalder nu forsvarsministeren i samråd om den såkaldte lækagesag.

Det sker efter at der i går faldt dom om, at DR ikke skal udlevere den berømte lydfil, og at TV2s journalister ikke skal tvinges til at vidne.

– Efter dommen i Højesteret lukker politiet formentlig lækagesagen. Så er vi tilbage ved start, nemlig kravet om at Forsvarsministeriet foranstalter en undersøgelse. Det er uantageligt, hvis ikke forsvarsministeren iværksætter en undersøgelse af hvordan fortrolige oplysninger kunne sive fra ministeriets top til pressen. Derfor vil jeg nu have forsvarsministeren i samråd. Det kan ikke accepteres, at forsvarets top lækker hemmeligheder uden forsvaret selv gør et forsøg på at afdække lækken, slet ikke da vi er en krigsførende nation, siger Enhedslistens forsvarsordfører Frank Aaen.

Sagen handler om hvorvidt DR og TV2 skal oplyse hvem der i april 2007 videregav fortrolige oplysninger til TV2-journalisten Rasmus Tantholdt om, at danske jægersoldater skulle sendes til Irak.

Sagen opstod da Journalisten Christoffer Guldbrandsen i et interview sagde, at det var Forsvarsministeriets tidligere pressechef Jacob Winther, der lækkede oplysningerne til TV2. Det har både Jacob Winther og daværende forsvarsminister Søren Gade afvist.

Søren Gade ønskede dog heller ikke at igangsætte en undersøgelse af lækagen, men SF politianmeldte sagen, som siden har været behandlet i både Københavns Byret og Østre Landsret.

Guldbrandsen siger, at DR er i besiddelse af en lydoptagelse af TV2-journalisten Rasmus Tantholdt, der »gentagne gange og detaljeret« fortæller, at det var Jacob Winther, der lækkede oplysningen om jægersoldaternes udsendelse«.

Hovedargumentet i dommen er princippet om kildebeskyttelse, som retten har vægtet meget højt.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


09. feb. 2011 - 10:43   03. sep. 2012 - 12:42

Indland