Solidaritet er nødvendigt. Derfor nedlagde knap 250 havnearbejdere i Århus arbejdet i går klokken 12 for at deltage i byens demonstration. Arbejderen tog med.
![](http://old2010.arbejderen.dk/sites/arbejderen.dk/files/imagecache/aef_image_story_image_example/imagecache/aef_image_original_format/01b-strejke-103.jpg)
Hvis der er noget, havnearbejderne er enige om, så er det, at det altid er de svageste, som bliver ramt, når regeringen skærer ned.
– Hvorfor skal der altid skæres på børn eller gamle? Det er altid de svage, som skal betale. Nu må det være nok, siger Kristoffer Toft Baden, som har været havnearbejder de sidste ni år.
Han er fanebærer i Havnearbejdernes Fagforening og hænger denne formiddag ud i havnens varmestuen, mens han venter på, at han skal gå forrest i havnearbejdernes optog til den fælles demonstration på Rådhuspladsen klokken 13.
For hvis der er noget andet, havnearbejderne er enige om, så er det at solidaritet er nødvendigt. Derfor har de knap 250 havnearbejdere besluttet at nedlægge arbejdet klokken 12 for at deltage i dagens demonstration mod regeringens spareplan.
De nye stramninger på dagpengeområdet vækker harme blandt denne gruppe, hvor omkring halvdelen er løsarbejdere, og allerede er blevet hårdt ramt af tidligere tiders forringelser, blandt andet stramningerne på de supplerende dagpenge.
– Som løsarbejdere har vi en masse pligter, CV på nettet og alt muligt, og ingen rettigheder. Og nu rammes vi igen af blandt andet de nye regler for genoptjeningsret, siger Kim Rehmeier, som har været havnearbejder siden 1993.
I dagens anledning har han taget havnearbejdernes røde t-shirt på.
– Den skal matche med fanen. Og vi er jo røde - de fleste af os - og vi går ind for at alt skal fordeles lige, også vores arbejde. Vi kan godt være uenige indbyrdes, men når det kommer til stykket har vi et fantastisk sammenhold, siger Kim Rehmeier.
Det er ikke kun forringelser på dagpengene, som får havnens folk til at bakke op om dagens demonstration.
– Nogle af os har store børn, som bliver ramt af nedskæringerne på uddannelsesområdet, siger Palle Francis Almskov.
Og der er også forslag til løsninger fra havnearbejderne:
Lad os betale lidt ekstra i skat, lyder det fra både Poul Veje og Henrik Balle, mens optoget bevæger sig op mod Rådhuspladsen.
Og dem som tjener meget skal betale noget mere, tilføjer de.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
![](https://arbejderen.dk/sites/default/files/mobile_pay_arb.png)
87278