Horserød-Stutthof Foreningen vil ikke bare sidde stille og lytte på anklageren - de vil anklage terrorlovene for brud på grundloven og ytringsfriheden
![](http://old2010.arbejderen.dk/sites/arbejderen.dk/files/imagecache/aef_image_story_image_example/antonnielsen.jpg)
Få dage før 70-årsdagen for Nazi-tysklands besættelse af Danmark ransagede politiet Horserød-Stutthof Foreningen, der organiserer tidligere kz-fanger og frihedskæmpere fra Anden Verdenskrig.
Onsdag bankede to betjente på døren hos foreningens formand Anton Nielsen. Med sig havde de en ransagningskendelse og en sigtelse efter terrorloven.
- De to betjente virkede som to stik-i-rend drenge, der i virkeligheden ikke brød sig særligt meget om den opgave, de var sat til. De er klar over, at det ikke ser godt ud at sætte modstandsfolkenes organisation på anklagebænken, fortæller Anton Nielsen til Arbejderen.
Med ransagningskendelsen i hånden krævede betjentene adgang til Anton Nielsens computer. Herfra beslaglagde de et støttebrev til foreningen Oprør og et referat fra et møde i Horserød-Stutthof Foreningen.
Anton Nielsen er sigtet for løbende at have indsamlet og overdraget i alt 17.690 kroner til den palæstinensiske befrielsesbevægelse PFLP. Det var en støtte til PFLP`s humanitære arbejde i Gaza ovenpå Israels massakre på befolkningen for godt et år siden.
Herudover er Anton Nielsen sigtet for at have støttet foreningen Oprørs indsamling til colombianske FARC og PFLP med 1000 kroner. Begge organisationer står på EU`s terrorliste. Økonomisk støtte til organisationer på listen kan give op til ti års fængsel.
Anton Nielsen er vred over ransagningen og terrorsigtelsen:
- Flere af foreningens medlemmer blev hængt ud som terrorister og forfulgt af nazisterne og dansk politi under besættelsen. Det fik katastrofale konsekvenser med døden til følge for mange frihedskæmpere. Nu anklages frihedskæmperne og deres børn igen for at være terrorister. Men vi har ikke tænkt os bare at sidde stille og lytte til anklageren: Vi vil angribe terrorlovgivningen for brud på demokratiet og ytringsfriheden, lover Anton Nielsen.
Et bestyrelsesmøde i foreningen skal nu tage stilling til, hvordan der skal arbejdes konkret videre med den kommende retssag og med at sætte fokus på terrorlovene.
Hos Københavns Politi har man 'overhovedet ingen kommentarer' til ransagningen af Horserød-Stutthof Foreningen, oplyser Steen Hansen fra kommunikationsafdeling.
Også Træ-Industri-Bygs Faglige Klub i København efterforskes for øjeblikket af politiet. Klubben er mistænkt for terror efter at have sendt 10.000 kroner til en tidligere tillidsmand, der har måttet flygte fra dødstrusler og tilslutte sig den colombianske oprørsbevægelse FARC.
Arbejderen forsøgte i går forgæves at indhente en kommentar fra regeringens og Dansk Folkepartis retsordførere.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
![](https://arbejderen.dk/sites/default/files/mobile_pay_arb.png)
87278