Ansatte på Hovedstadens hospitaler og ledere fra regionens sundhedsfagforeninger forsøgte tirsdag at storme Folketinget med krav til fire ministre
'Nix. I kommer ikke ind her!'
Vagten foran Folketingets hovedindgang er lige så urokkelig som den tunge, tofløjede trædør: Trods en aftale med Statsministeriet, kan repræsentanterne for hovedstadsregionens sundhedsfagforeninger ikke få lov til at aflevere deres fire røde kæmpekuverter til stats-, vicestats-, finans- og sundhedsministeren.
- Hele den offentlige velfærd er truet, så de burde ellers nok ville lytte til os. I dag er det hospitalerne, men i morgen er det måske børnehaverne eller folkeskolerne, der skal massefyre, siger Birgitte Scharff forarget til Arbejderen.
Hun er formand for bioanalytikerne i Region Hovedstaden og går forrest i optoget af ansatte på hovedstadens nedskæringsramte hospitaler, som demonstrerer foran Folketinget denne første tirsdag i marts.
Bloddråbeformede skilte og pap-storke markerer bioanalytikerne og jordemødrene i optoget, mens kuverterne er frankeret med budskabet 'Vi har fået nok!' og stemplet med 'Haster!'. Inden i ligger seks klare krav fra fagforeningerne til, hvordan økonomien på landets hospitaler kan rettes op og massefyringerne bremses.
- Det er første gang, så mange forskellige velfærdsfagforeninger står sammen om at vise politikerne, at vi mener vores kritik alvorligt. Det viser, at sammenholdet mellem de forskellige faggrupper på de fyringsramte hospitaler har bredt sig til hele regionen, og jeg håber, at politikerne forstår alvoren i det her, siger Palle Nielsen, formand for SOA SOSU København, som bærer på en af de andre konvolutter.
Fra Folketingets hovedindgang bliver optoget vist ned til besøgsindgangen, men heller ikke her kan de komme ind. De må hele vejen rundt om Christiansborg, før Vibeke Westh, formand for Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden, endelig får lov til at aflevere de faglige krav i Statsministeriet. Palle Nielsen er ikke i tvivl om, at fællesskabet blandt sundhedsfagforeningerne i hovedstadsregionen er kommet for at blive.
- Det tror jeg, vi kommer til at se i aktion, også når de regionale budgetter skal lægges til sommer, siger han.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
![](https://arbejderen.dk/sites/default/files/mobile_pay_arb.png)
87278