Vi har fulgt reglerne og henvisningerne fra Udlændingeservice, forklarer it-virksomheden CSC i forhold til beskyldningerne om misbrug af indiske it-folk
Danmarks næststørste it-virksomhed CSC afviser beskyldningerne om misbrug af indiske it-medarbejdere, som radioprogrammet Orientering kom frem med mandag aften.
Ifølge programmet har CSC igennem nogle år haft ansat hundredvis af indiske it-specialister til en lavere løn end de 375.000 kroner årligt, som de mindst skal have ifølge loven for at få opholds- og arbejdstilladelse i Danmark.
- Det er meget alvorlige anklager. Jeg vil gerne understrege, at vi har fulgt alle regler i Udlændingeloven til punkt og prikke. Vores kolleger fra Indien får naturligvis løn i overensstemmelse med gældende regler under udlændingeloven, siger Carsten Lind, der er direktør for CSC`s nordiske serviceforretning.
Han henviser til, at CSC siden udlændingeloven blev ændret i juli 2008 har haft en fast praksis med Udlændingeservice, der administrerer den såkaldte beløbsordning, som inderne hører under.
- CSC Danmark har i samråd med Udlændingeservice udarbejdet en beregningsmodel, der lever op til reglerne, forklarer Carsten Lind.
PROSA - forbundet for it-professionelle - stiller imidlertid spørgsmålstegn ved beregningsmodellen.
Forbundssekretær Hanne Lykke Jespersen mener, at CSC, tilsyneladende med udlændingemyndighedernes blåstempling, er endog meget kreative for at nå op på de krævede 31.250 kroner i månedsløn.
- På grund af en særlig aftale mellem Indien og Danmark skal inderne ikke betale skat her i Danmark. Men for at nå op på den månedsløn, som de skal have ifølge loven, lægger CSC skattebeløbet på rundt regnet 9000 kroner om måneden til det beløb, som den it-ansatte faktisk får udbetalt. Værdien af kost, logi og skattefri diæter tælles også med, siger Hanne Lykke Jespersen til Arbejderen.
Hun tilføjer en anelse spydigt:
- Inderne bliver indlogeret i en toværelses lejlighed på Frederiksberg, som CSC har beregnet har en værdi på 11-12.000 kroner månedligt. Men så er det ganske vist også inklusiv linned og rengøring.
Sagen har fået SF til at kræve integrationsminister Birthe Rønn Hornbech i samråd.
- SF kræver den ulovlige trafik stoppet. Så længe virksomheder får lov at omgå reglerne og hente underbetalt udenlandsk arbejdskraft til landet, holdes danske it-folk ude i arbejdsløshedskøen. Derfor må integrationsminister Birthe Rønn Hornbech straks gribe ind, siger SF`s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen.
Han kræver kontrol og klækkelige bøder til virksomheder, der skaffer udlændinge opholds- og arbejdstilladelse på falsk grundlag.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278