24 Feb 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Randers skærer på udsatte børn

Randers skærer på udsatte børn

Torsdag, 28. januar, 2010, 00:00:00

Seks socialrådgivere i Randers Kommune har sagt op i protest mod voldsomme nedskæringer på udsatte børn og unge. Hver tredje af landets kommuner skal spare

Børn i Randers, der vokser op i familier med druk, vold eller andre problemer, må til at klare sig med meget mindre støtte fra kommunen. Hvor de i i dag får mellem seks og 30 timer med deres kontaktperson om ugen, skal de fremover nøjes med tre timer om ugen. Og unge mellem 16 og 18 skal ikke længere anbringes i døgninstitutioner, men i billigere ungdomshybler to og to.
Det fremgår af en voldsom spareplan på det sociale område, som Randers Kommune har sent ud til sine socialrådgivere. Notatet har allerede fået seks socialrådgivere til at sige op i protest, og Dansk Socialrådgiverforening advarer om fatale konsekvenser.
- Hvis politikerne beslutter at sige ja til disse besparelser, skal de også være klar til at tage ansvaret. Når økonomien på den måde bliver et afgørende kriterium, risikerer vi at se en ny Mads-sag, hvor Århus Kommune på grund af lignende besparelser, var skyld i svigt af et udsat barn, siger socialrådgivernes regionsformand, Søren Andersen.
I følge serviceloven må kommunerne ikke sætte økonomi over barnets tarv. Alligevel planlægger hver tredje kommune at gøre som Randers, og spare på anbringelserne af børn og unge i 2010. Det viser en rundspørge, som DR Nyheder har lavet.
Nedskæringerne får både socialrådgivere og socialpædagoger til at råb vagt i gevær.
Tirsdag sendte Socialpædagogernes formand, Kirsten Nissen, et åbent brev til politikerne bag Barnets Reform, som hun opfordrer til at gribe ind over for de kommuner, der bryder loven. Samtidig mener hun, at partierne bør genoptage diskussionen om, hvor mange penge der sættes af til støtte til de udsatte børn og unge, så lignende situationer kan undgås fremover.
- Vi er ganske enkelt ved at nå et nyt nulpunkt i dansk socialpolitik. Jeg græmmes, når jeg læser og hører om de her sager, hvor det er kommunekassen og ikke den socialfaglige begrundelse, der afgør sager om fjernelse af små misrøgtede børn, hjemtagelse af større anbragte børn og så videre, siger Kirsten Nissen.

Læs mere om sagen og se debatudsendelse hos Beboerlisten

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


28. jan. 2010 - 00:00   03. sep. 2012 - 13:08

Indland