København skærer på hjemløse, handicappede og børneområdet. Budgetforslag blev fremlagt i går
Et værested for hjemløse skal lukkes, dagcentre for plejefamilier og udsatte børn nedlægges, den årlige grundige rengøring afskaffes og niveauet i kommunens mad sættes ned.
Det er nogle af de besparelser, der truer Københavns udsatte børn og voksne, handicappede, misbrugere og hjemløse til næste år. Med besparelser for 70,9 millioner kroner, eller omkring fire procent af sit samlede budget, bliver socialområdet hårdest ramt af det budgetforslag, kommunen fremlagde i går.
- Hvad tænker de dog på? Det er virkelig alvorligt med så store besparelser i en by, der i forvejen ikke har den bedste indsats for de udsatte. Hvis det bliver gennemført, vil det både få store menneskelige konsekvenser for de udsatte på kort sigt, og for hele det sociale billede i København på lang sigt, siger formand for Rådet for Socialt Udsatte, Preben Brandt, til Arbejderen.
Socialområdet er ikke alene om at skulle finde store besparelser. København skal samlet skære 184 millioner kroner af budgettet til næste år. Også børne- og ungeområdet må holde hårdt for med nedskæringer for 70,4 millioner kroner.
- Det er et løftebrud af dimensioner. Under budgetkampen sidste år blev vi lovet flere hænder for 42 millioner kroner, og nu skal der i stedet spares på børneområdet endnu engang. Det er helt uacceptabelt, fastslår Nina Reffstrup, talsperson for Københavns Forældreorganisation, overfor Arbejderen.
Budgettet vedtages endeligt den 9. oktober.
Tiden indtil da kommer ikke til at gå stille for sig. Når Borgerrepræsentationen mødes på mandag for at førstebehandle budgetforslaget, bliver de mødt af en stor demonstration på Rådhuspladsen klokken 16, som forældre, pædagoger og medhjælpere har arrangeret.
Og i morgen står fagforeningerne LFS, BUPL og FOA klar ved bagindgangen til Rådhuset klokken 13 når børne- og ungdomsudvalget skal diskutere budgettet.
Følg med på www.123hjemmeside.dk/besparelserkbh
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278